Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mistrovství světa v hokeji bylo pro ČT i její diváky opět rekordní

Praha – Sedmasedmdesáté mistrovství světa v hokeji už zná své vítěze a poražené. Velkou výzvou bylo krom samotných sportovců i pro zaměstnance České televize, kteří se podíleli na zajištění rekordních 51 televizních přenosů utkání. Přestože se čeští hokejisté nedostali do závěrečných bojů o medaile, celková sledovanost mistrovství byla pozoruhodná.

Robert Záruba sleduje rozbruslení z komentátorského stanoviště
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Erban

Sledovanost mistrovství se logicky odvíjí od úspěchů či neúspěchů českého národního týmu. Úkolem televize je, krom zajištění hokejových přenosů, nabídnout zajímavý program nad jejich rámec, například v době přestávek. Podle šéfkomentátora redakce sportu ČT Roberta Záruby se to dařilo už v extraligové sezoně. "Přestávkový program Buly - hokej živě měl občas vyšší sledovanost než třetina, která mu předcházela."

A podobně se dařilo držet sledovanost o přestávkách i během mistrovství. Ve studiu se vystřídalo 22 hostů, novinkou byl druhý expert. Přestávkový program byl obohacen i o vstupy ze stockholmské haly Hovet, ve které česká reprezentace trénovala. Program studia mistrovství světa byl opět mnohdy sledovanější než samotná hra, která mu předcházela.

S diváckým zájmem o vysílání tedy vládla spokojenost. "Průměr všech 51 zápasů byl 329 000 diváků na zápas, dosah 836 000. Vynásobte to počtem odvysílaných televizních utkání a máme souvislou sledovanost, jakou v hodinách nemůže při porovnání nákladů vykázat žádný jiný program," upozorňuje Záruba.

Stockholmská hala Globen
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Za celou hokejovou sezonu, tedy v součtu mistrovství, extraligového programu a zápasů české reprezentace, odvysílala Česká televize celkem 172 televizních utkání. Komentátorským rekordmanem je Tomáš Jílek, který provázel 56 utkáními. O deset zápasů pozadu zůstal Michal Dusík, Robert Záruba komentoval 45 utkání. Z expertů vede Martin Hosták (47), následuje ho Milan Antoš (46) a s velkým odstupem David Pospíšil (29).

Svého vyslance měl na mistrovství i web ČT sport. Díky tomu mohlo vzniknout třináct exkluzivních článků přímo ze zákulisí šampionátu, kam se běžný divák dostane jen stěží. Vše doplňovaly obrazové i video reportáže. Celkově si mohli hokejoví fanoušci na webovém speciálu přečíst přes tři stovky různých článků a zhlédnout všechny zápasy, které letošní mistrovství světa v hokeji nabídnulo.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články