Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mistrovství světa by se mělo konat v jedné zemi, je přesvědčený Fasel

Letošní mistrovství světa by se podle předsedy Mezinárodní hokejové federace (IIHF) Reného Fasela mělo uskutečnit v jedné zemi. Šampionát měly původně hostit Lotyšsko s Běloruskem, kterému však federace turnaj kvůli špatné bezpečnostní situaci v zemi odebrala.

IIHF měla o osudu turnaje rozhodnout už tento týden, podle Faselova prohlášení pro agenturu TASS však verdikt odložila.

"Potřebujeme víc času, abychom vyhodnotili všechny detaily a technické problémy. Ale s ohledem na situaci s koronavirem je pro nás lepší mistrovství v jedné zemi, a ne ve dvou," uvedl.

Kromě Lotyšska mají o pořadatelství zájem i Slovensko a Dánsko. "Jsme v kontaktu s Bratislavou a Herningem, jestli jsou tam schopni uspořádat mistrovství se všemi 16 týmy. V Lotyšsku by to bylo složitější, protože by museli vyřešit problém s halou. Bylo by nutné postavit novou dočasnou," řekl Fasel.

Rozhodnutí o hostiteli by mělo padnout příští týden v úterý nebo ve středu. "Jednáme se všemi stranami a nevylučuji ani to, že šampionát bude ve dvou zemích. Kvůli koronaviru by ale přesun mezi státy nebyl snadný, to je důležitá otázka, kterou musíme vyřešit. Všechno vyhodnotíme a uděláme nejlepší rozhodnutí pro hokej," prohlásil Fasel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články