Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Mistrovství bylo na webu i sítích rekordní, nejvíce táhla videa s Jágrem

Praha – Tři nejsledovanější videa na mshokej.cz a pokaždé v hlavní roli nejužitečnější hráč turnaje Jaromír Jágr. Jeho vítězný gól proti Finsku, šarvátka v utkání s Francií a sestřih utkání s Finskem patřily mezi tři nejžádanější videa na našem webu, který mapoval živé i ohlasové dění po celou dobu šampionátu. S českým komentářem bylo možné sledovat všech 64 utkání. Kromě živých streamů, nejzajímavějších momentů a spousty článků i několika komentátorských blogů se zde dalo soutěžit o vstupenky, zkoušet své znalosti v kvízech nebo hlasovat o nejlepšího kapitána české a československé historie ledního hokeje.

Je nám líto, video expirovalo.
Vstup Nových médií ke konci mistrovství světa

Mistrovství přilákalo diváky nejen k televizím, ale i internetu. Na webu mshokej.cz, terý byl ČT speciálně vytvořen pro 79. mistrovství světa v Praze a Ostravě, byly nejsledovanějšími živými streamy zápasy Česka s Kanadou (52 tisíc uživatelů 4+) a čtvrtfinále s Finskem (62 tisíc). Při utkání s Finskem přitom sledovalo streamy současně až 150 tisíc uživatelů a datový tok tak téměř trojnásobně přesáhl dosud rekordní přenosy z olympiády v Soči.

Uživatelé mohli na mshokej.cz sledovat i celé záznamy a zde dominoval duel Čechů proti Kanadě a Česka se Švédskem.

Živé streamy se letos poprvé dalo sledovat také prostřednictvím hybridní televize (HbbTV), platformy kombinující televizní vysílání s širokopásmovým internetem.

Na twitteru a facebooku se nejvíce klíčovalo pomocí ‪hashtagů #‎mshokej, #‎SpolecneTvorime, který patří národnímu týmu a ‪#‎IIHFWorlds spadající pod Mezinárodní hokejovou federaci. Zajímavostí z Instagramu je mapka aktivity fanoušků z celého světa, překvapil počet reakcí z Velké Británie, kde hokej nepatří mezi nejsledovanější sporty.

Tradičním prostorem, kde fanoušci používali semifinále a finále, bylo Staroměstské náměstí. Přestože na něm byly umístěny velkoplošné obrazovky až právě pro duely o medaile, přišlo tradičně několik desítek tisíc příznivců. Důkazem jsou snímky redaktora Radiožurnálu Martina Karlíka ze Staroměstské věže.

Reakce na české hokejisty na sociálních sítích byly opravdu pestré. Zajímavý post přišel například i ze světa hudby, kde se dresem s podpisem od Jaromíra Jágra po úspěšném čtvrtfinále chlubil zpěvák Karel Gott.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články