Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistrovský Zlín opouští Honejsek, Kometa přišla o Trvaje

Zlín – Bez jedné z klíčových postav v cestě za mistrovským titulem se v příští sezoně budou muset obejít hokejisté Zlína. Dvaadvacetiletý útočník Antonín Honejsek totiž přestupuje do finského Blues Espoo, s nímž podepsal roční smlouvu s opcí. O dva hráče přišla i Kometa Brno. Dlouholetá opora brankář Jiří Trvaj přestoupil do Olomouce a útočník Libor Pivko do Pardubic.

"Přišli s nabídkou jako první. Měli o mě největší zájem, tak jsem se rozhodl pro ně. Je to zase nová výzva," uvedl Honejsek.

O člena širšího reprezentačního kádru se prý zajímaly i kluby z NHL, Honejsek se ale rozhodl pro finskou ligu. "Měli o mě zájem už od ledna. Přišlo to tehdy jako blesk z čistého nebe. "Dlouho jsem se rozhodoval. Dal jsem na svůj pocit. A tohle byla nejlepší varianta," dodal Honejsek.

Espoo skončilo v této sezoně finské ligy v základní části šesté a poté vypadlo ve čtvrtfinále.

Po Žižkovi z Brna mizí i Trvaj a Pivko

O třetího velezkušeného hráče přišla po sezoně Kometa Brno. Po odchodu obránce Žižky do Zlína kádr vicemistra opustil i brankář Jiří Trvaj, jenž zamířil do nováčka extraligy Olomouce, a Libor Pivko. Ten se vrátil do Pardubic, kde hrál naposledy v sezoně 2010/11 a kde před čtyřmi lety čtyřiatřicetiletý hráč získal svůj jediný titul v extralize.

"Moc se těším. Vracím se tam, kde mám rodinu, a jsem velmi rád, že mohu být zpátky. V Pardubicích jsem zažil nejkrásnější časy v hokejovém životě, posbíral jsem tady kromě zlata i stříbro a bronz. Tady v kabině je vždy správná zdravá parta. Věřím, že ji vytvoříme znova a dotáhneme to co nejvýše," uvedl Pivko.

Opavský odchovanec hrál v minulosti extraligu právě za Opavu, Havířov a Zlín, s nímž získal další bronz. Uplynulou sezonu strávil v Kometě Brno, kde si nepříjemně poranil koleno, ale do sestavy se stihl ještě vrátit a zahrál si i neúspěšné finále proti Zlínu. V sezoně si v 24 zápasech připsal 13 bodů (6+7).   

"Hodně si od Libora do nové sezony slibujeme, v play-off podával výborné výkony, ty nám dávají garanci, že jsme udělali dobrý krok. Jak dlouhá bude vzájemná spolupráce, bude záležet také na Liborovi," uvedl na adresu juniorského mistra světa z roku 2000 sportovní manažer klubu Dušan Salfický.

Velice spokojený byl i generální manažer Olomouce Erik Fürst, podle kterého bude Trvaj důležitou postavou v boji nováčka v nejvyšší soutěži. "Jsme rádi, že se nám Jirku Trvaje do našeho týmu podařilo dotáhnout. Je to hráč, který má obrovské zkušenosti z extraligy. Myslím že poté, co odešel Tomáš Halász, vytvoří s Tomášem Vošvrdou vynikající brankářskou dvojici," uvedl generální manažer Erik Fürst. Čtyřicetiletý Trvaj má na kontě více než 600 zápasů v extralize za Vítkovice, Znojmo a Brno.

Do Vítkovic míří slovenský reprezentant Čerešňák

Novou akvizici hlásí i Vítkovice. Od nové sezony je posílí slovenský reprezentační obránce Peter Čerešňák. Jednadvacetiletý bek dnes podepsal s ostravským klubem dvouletou smlouvu. 

"Máme radost, že se nám tohoto mladého, ale talentovaného a kvalitního hráče podařilo získat. Víceméně není pochyb o tom, že pojede se slovenskou reprezentací na mistrovství světa, a proto jsme se dohodli už nyní a podepsali smlouvu ještě před začátkem šampionátu," uvedl prezident klubu František Černík.

Odchovanec Trenčína Čerešňák má za sebou dvouleté působení v zámořské juniorské soutěži, uplynulou sezonu ale odehrál za Duklu na Slovensku. V 56 zápasech nasbíral 19 kanadských bodů za tři góly a 16 asistencí. Před třemi lety jej v šestém kole draftu NHL získali New York Rangers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články