Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mistrovské Pardubice zahájily s novým koučem přípravu na ledě

Pardubice - Hokejistům Pardubic začala příprava na ledě na novou extraligovou sezonu. Obhájce mistrovského titulu do ní vstoupí s novým koučem Josefem Jandačem, který byl dnes týmu oficiálně představen. Východočeši se budou muset vypořádat s odchodem brankářské legendy Dominika Haška, jehož se pokusí zastoupit jiný zkušený gólman Adam Svoboda.

Jandač byl během úvodního tréninku spíše pozorovatelem. "Chci se seznámit s mužstvem a co nejvíce jej poznat. Více poznám tým až v samotné soutěži, to je jasné," řekl novinářům bývalý asistent reprezentačního týmu, s nímž po boku trenéra Vladimíra Růžičky dobyl v květnu na světovém šampionátu v Německu titul. "Máme tady hráče po různých operacích a zraněních z minulé sezony, chybí hráči ze zámoří, je to opravdu jen úvodní rozjetí sezony," uvedl Jandač, jenž nahradil na střídačce Václava Sýkoru.

S ohledem na zdravotní problémy začali opatrně bek Jakub Nakládal a útočník Jan Starý. Problémy v průběhu tréninku měli však i další obránce Aleš Píša, s otokem bojoval útočník Jiří Cetkovský. "Já na hráče nyní netlačím, nechci, aby něco uchvátali," podotkl Jandač, jemuž schází i zámořské opory Jeff Jillson a Adam Pineault. "Jillson by se měl připojit k týmu v Havlíčkově Brodě na soustředění, Pineault zhruba o týden později."

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice zahájily přípravu

Hokejisty čeká náročný trénink v Havlíčkově Brodě

Jandač dal také najevo, že udělá vše, aby se Východočeši nedostali do situace, v níž se ocitl tým v sezonách po zisku předchozích dvou titulů v letech 1989 a 2005. Tehdy se tým nedostal ani do play-off. Prvním krůčkem k tomu, aby se situace neopakovala, bude i náročný program blížícího se soustředění v Havlíčkově Brodě. "Bude tam vysoký objem, budeme trénovat tří- i čtyřfázově. Hlavně chceme nabrat sílu, zvyknout si na pohyb na ledě. Nic neobvyklého," nastínil Jandač.

Jeho svěřenci načnou sérii přípravných utkání v pátek 6. srpna, kdy v Havlíčkově Brodě odehrají úvodní duel Tipsport Cupu se Spartou. V letním poháru narazí dále na bývalý Jandačův klub České Budějovice, Znojmo a Třebíč. Zpestřením budou zápasy na turnaji Summer Ice Hockey v Basileji, kde se Eaton představí od 18. do 22. srpna.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články