Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Mistr z Pardubic uspěl v Karlových Varech v nájezdech

Karlovy Vary - Hokejisté Pardubic vyhráli v 7. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:1 po samostatných nájezdech a opustili poslední místo tabulky. O výhře úřadujícího mistra, který předešlé tři zápasy prohrál, rozhodl Martin Bartek.

V brance Východočechů nastoupil místo Růžičky náhradník Salfický, který v minulé sezoně chytal i v Karlových Varech. A v úvodu byli hosté aktivnější, Mensatora ohrozila dvojice Hemský - Starý. Karlovarský gólman byl ale připraven. K převaze Pardubic přispěla i první přesilová hra při vyloučení Gründlinga. Ve druhé početní výhodě hostů to mohla být naopak dvojice Košťál - Gřegořek, která mohla po přečíslení změnit bezbrankový stav.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Karlovy Vary - Pardubice

Druhou třetinu začali Karlovarští přesilovkou, ale bez úspěchu. Brankový stav se dlouho neměnil i díky skvělým výkonům obou brankářů. Zejména Mensator chytal ve velké pohodě. Postupně na něj nevyzráli Starý, Kousal ani Semorád. Jako první inkasoval Salfický, který při vyloučení Hemského nešťastně vyhodil do hlediště puk, a domácí hráli nejdříve přesilovku čtyři na tři a poté pět na tři. Když z dvojnásobného přečíslení uběhly dvě vteřiny, prostřelil ve 38. minutě hostujícího gólmana Nosek.

Na začátku třetího dějství utrpěl po střetu s pukem i hostující Kolář krvavé zranění. Pardubice ve snaze zvrátit vývoj zápasu zvýšily tlak, ale Mensator se překonával. Zlikvidoval i nájezd Brendla. Ten se ale nakonec své první trefy v sezoně dočkal, když ve 48. minutě vyrovnal v přesilové hře. Dramatická bitva dospěla až do prodloužení.

V nastavené pětiminutovce domácí nevyužili vyloučení Hemského, který byl navíc hned po návratu z trestné lavice faulovaný a získal tak výhodu trestného střílení. Mensator jej ale vychytal. Zápas tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých byli hosté úspěšnější. Společně s Bartkem Mensatora překonal napodruhé i Hemský.

HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:2 po sam. náj. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 38. D. Nosek (Gřegořek, Pech) - 48. Brendl (Píša, Bartek), rozhodující nájezd Bartek. Rozhodčí: Šindler, Hodek - Pešek, Bádal. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 2909.

Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Kloz, Kohn, D. Nosek, Gřegořek, J. Látal, Gulaši, Prošek - Zucker, Skuhravý, Košťál - Zaťovič, Kumstát, Pech - Pohl, Skladaný, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Pardubice: Salfický - Píša, V. Kočí, Sičák, Kindl, Vašíček, Kolář, Benák, Ďaloga - Hemský, T. Zohorna, Starý - Bartek, Beech, Somík - Kousal, Buchtele, Brendl - Semorád, T. Nosek, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Pardubice začaly lépe, ale my jsme se v průběhu utkání dokázali zlepšovat. Myslím, že náš gól byl vyústěním toho, že jsme Pardubice dostali malinko pod tlak. Objektivně však musím přiznat, že po vyrovnání jsme byli rádi, že jsme uhráli bod. Hosté měli dvě výborné šance, brankář Mensator ale chytal výborně. O tom, že jsme prohráli na penalty, rozhodlo nevyužití dvouminutové přesilové hry v prodloužení."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme zápas do půlky první třetiny pod kontrolou. Potom jsme zase znervózněli, byli jsme pomalí v rozehrávce, nejistí na kotouči a hra se vyrovnala. Bohužel v oslabení tři proti čtyřem jsme inkasovali, když jsme nedodrželi taktické pokyny. Ve třetí třetině jsme byli šťastní, že jsme vyrovnali, a poté jsme konečně vyhráli na nájezdy. Jsme sice ne úplně, ale celkem spokojeni."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články