Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Mistr světa Vampola se dohodl v KHL s Čeljabinskem

Praha - Hokejový útočník Petr Vampola bude působit v Kontinentální lize v Čeljabinsku. Letošní mistr světa z Kolína nad Rýnem se dohodl s Traktorem na roční smlouvě. Osmadvacetiletý Vampola měl zamířit původně do týmu ligového nováčka Budivelniku Kyjev, ale start ukrajinského klubu v KHL ve druhé polovině června kvůli problémům s halou padl. Vampola byl mezi hráči, o které měl zájem i HC Lev Hradec Králové, ale jeho působení v Popradu ještě není definitivně vyřešeno. Rodák ze Žďáru nad Sázavou, který působil v KHL v sezoně 2008/09 v dresu Ufy, dal přednost Čeljabinsku.

"Petr je hodně rád, že má angažmá vyřešené. Byl tam ve hře i Poprad a Dynamo Moskva. Jednání Čeljabinsku bylo rychlé a přímočaré," řekl hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

V uplynulé sezoně byl Vampola druhým nejproduktivnějším hráčem Plzně, v 48 zápasech zaznamenal 52 bodů za 15 branek a 37 asistencí. V play-off přidal v šesti zápasech tři góly a dvě asistence.

Vampola už mířil do Kyjeva, ten však padl

Vybojoval si také premiérovou účast na mistrovství světa. V jeho průběhu se zařadil do elitní formace k Jaromíru Jágrovi a při zisku titulu si na turnaji v devíti duelech připsal dvě přihrávky.

Namířeno měl do Kyjeva, kde měl hrát pod trenérem Josefem Jandačem spolu s krajany Leošem Čermákem, Petrem Gřegořkem a Tomášem Kudělkou. Všichni ale nakonec museli hledat jiné angažmá. "Potom, co padl Kyjev, bylo v klubech Kontinentální ligy pro cizince málo místa. Probíhala jednání a v Čeljabinsku jsme se dohodli k oboustranné spokojenosti," doplnil Spálenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články