Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mistr stále tápe. Začátek utkání s Libercem byl žalostný, říká Kubát

Litvínov - Hokejisté mistrovského Litvínova v nové sezoně stále hledají formu, což potvrdili při porážce s lídrem tabulky Libercem 2:5. Verva v polovině utkání prohrávala už 0:4 a pak se marně snažila dohnat ztrátu. Jen dvakrát v sezoně dosáhli svěřenci trenéra Radima Rulíka na plný bodový zisk – v úvodním kole doma se Zlínem (4:0) a v polovině října v 11. kole v Karlových Varech (3:2).

Litvínov - Liberec
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

K tomu má úřadující šampion, který po triumfu přišel z úspěšného kádru o veterána Martina Ručinského, dalšího útočníka Jakuba Petružálka a gólmana Pavla Francouze, na kontě z 16 zápasů čtyři výhry po nájezdech, dvě prohry v nastavení a osm duelů bez bodu.

"Nevím, čím to je, že se nám nedaří. Dáváme málo branek, oproti minulé sezoně také příliš inkasujeme a máme i smůlu. Můžeme dělat, co chceme, ale prostě nám to nepadne. Chybí nám lehkost, jsme nervózní, odskakuje nám to od hokejky," řekl litvínovský obránce Karel Kubát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Liberec

Fungující celek Vervy opustili v létě i asistent trenéra Miloslav Hořava starší, který měl na starosti obranu, a kondiční trenér Marián Voda. Tým hledá, co jej nastartuje zpět k výkonům z minulé sezony. "Vůbec netuším, co nás probere. Musíme začít od začátku, tam kde jsme v minulé sezoně skončili, tak na to musíme navázat. Začít hrát agresivněji a bojovat, jiná cesta z krize ven nevede," prohlásil útočník Ondřej Jurčík.

Duel s Litvínovem dokumentoval rozpoložení týmu. Bílí Tygři jej v první třetině přestříleli poarem 20:3 a vedli 3:0. "Začátek jsme vůbec nechytili. Byl žalostný, nebruslili jsme, byli jsme všude pozdě a nedohrávali jsme souboje," uvedl Kubát. "Prohráli jsme si zápas v první třetině, kdy jsme k utkání přistoupili vlažně. Liberec ukázal, že je na prvním místě oprávněně. Daří se jim, nasázeli nám rychlé tři branky a bylo po zápase," dodal Jurčík, který si díky asistenci připsal první bod v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články