Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Mistr dál tápe, tentokrát prohrál s Budějovicemi

Pardubice - Hokejisté Pardubic prohráli ve 4. kole extraligy s Českými Budějovicemi 2:3. O třetí porážce mistra ze čtyř utkání rozhodl až v posledních vteřinách zápasu hostující kapitán Jiří Šimánek svou druhou trefou v zápase.

Dušan Salfický
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

V domácím dresu již naskočil do hry obránce Kindl, zatímco druhá posila ze zámoří, útočník Hemský, ještě v sestavě chyběl. Mezi tyčemi nastoupil místo týmové jedničky Růžičky poprvé v sezoně Salfický a brzy musel čelit přesilovce Jihočechů, když se proti pravidlům provinil Vašíček. Přestál ji však bez úhony. Na začátku deváté minuty už se ale musel sklonit před uměním hostujícího kapitána Šimánka, jenž poslal Mountfield do vedení.

Polovina úvodní části přinesla početní výhodu také Východočechům a pouhou vteřinu před naskočením hříšníka Janka zpět do hry propálil vše před sebou rovněž hráč s kapitánským "céčkem" na dresu Píša. Stav 1:1 do první přestávky další přesilovky nezměnili, hostující bek Kolarz si vykoledoval osobní desetiminutový trest.

Druhá třetina odstartovala rovněž přesilovkami v krátkém sledu na obou stranách, přičemž při té pardubické měl chvilku času před gólmanem Kovářem Starý, přelstít ho však nedokázal. Krátce nato udeřili již v kompletním počtu hosté. Po Vráblíkově akci a zavezení kotouče před Salfického doklepl kotouč za záda pardubického gólmana Suja a radoval se z první extraligové trefy. Bekhendem mohl znovu srovnat krok Buchtele, jenže Kovář byl proti.

Pardubičtí se ve třetím dějství snažili zvýšit obrátky a tlak na Kovářovu branku ve snaze o vyrovnání. Cetkovský po akci Starého však zakončoval těsně vedle. Domácí museli poté na 12 vteřin do tří, ale ošemetnou situaci zvládli a krátce poté, co se poměr sil na ledě vyrovnal, bylo zásluhou Starého vyrovnané i skóre. Rozhodnutí měl poté na holi právě Starý, jenže z dobré pozice minul. A mohlo to mrzet jeho i celou pardubickou lavičku, protože v čase 59:47 zacílil přesně do horního růžku Šimánek a rozhodl o výhře hostí.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Mountfield České Budějovice 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Píša (Kousal, Kolář), 52. Starý (V. Kočí, Kousal) - 9. Šimánek (Soudek), 26. Suja (Vráblík), 60. Šimánek (Ptáček, Langhammer). Rozhodčí: Hribik, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 7 734.

Pardubice: Salfický - Sičák, Vašíček, Píša, V. Kočí, Kindl, Kolář, Benák - Bartek, Beech, Somík - Šagát, T. Zohorna, Starý - Brendl, Kousal, Buchtele - Semorád, T. Nosek, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík - Soudek, Šimánek, Kotalík - Dej, Langhammer, Rousek - Červený, Kašpařík, Podlešák - Suja, Knotek, Švihálek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Pavel Hynek (Pardubice): "Z naší strany to bylo nepovedené utkání. V první třetině jsme se nedostali k nátlakovému hokeji; podle mého názoru tam chyběl větší pohyb a agresivita v útočném pásmu, nebyli jsme tolik na puku. Dvakrát v utkání jsme dotahovali. Strašně špatně jsme hráli přesilovky, ty musíme zjednodušit a více střílet. Hrajeme to strašně komplikovaně. To, že si necháme dát gól takhle krátce před koncem, by se tak zkušenému mužstvu nemělo stávat. I když buly prohrajeme, měli bychom zvládnout zareagovat."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Byl to svým způsobem zajímavý zápas a houpalo se to sem a tam. Byly tam fáze, kdy jsme měli trochu navrch, potom zase Pardubice. Stav 2:2 po šedesáti minutách byl asi v pořádku, že jsme to vyhráli ještě tou poslední střelou, to rád beru, ale ještě pořád jsou ve hře nějaké chyby. Hlavně se musíme naučit hrát, když vedeme. Tam ještě nejsme příliš jistí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články