Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Místo Prahy budou jen Helsinky. Turnaj Karjaly se odehraje ve finské bublině

Jak potvrdil hlavní trenér národního týmu Filip Pešán, úvodní duel reprezentační sezony se bude hrát v Helsinkách stejně jako zbylé zápasy Turnaje Karjaly v rámci prvního dílu Euro Hockey Tour. Utkání českého výběru proti Švédům 5. listopadu se mělo původně sehrát v pražské O₂ areně.

Utkání Česko – Švédsko
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

Změna nastala s ohledem na epidemiologickou situaci v České republice a možné prodloužení nouzového stavu.

"Momentálně nevíme, jak u nás bude situace počátkem listopadu vypadat a jaká omezení budou za dva týdny platit. Pro náš a švédský tým se tím zjednoduší i cestování se všemi souvisejícími opatřeními a pravidly pro pohyb mezi různými zeměmi," uvedl generální sekretář Českého hokeje Martin Urban.

O změně dějiště duelu české reprezentace se Švédskem mluvil trenér národního týmu Filip Pešán v podcastu Hokej bez červené:

"Hráči budou cestovat přímo do Helsinek, část bude odlétat z Prahy. Teď řešíme logistiku, protože jsou samozřejmě velmi omezené lety. Takže nebude vůbec jednoduché dostat hráče do Helsinek," uvedl ke krajánkům z KHL Pešán.

"Nejspíš to bude formou srazu v Moskvě. A pak buď nějakým charterem, nebo se dokonce zvažuje varianta, že by ruský národní tým vzal některé naše hráče. Protože lety jsou zredukovány na minimum, takže hráči například z Chabarovsku mají téměř nulovou šanci dostat se nějak normálně do Helsinek," dodal Pešán.

V Helsinkách se chystá bublina po vzoru NHL

Podle původního plánu se mělo v Praze hrát od 18:00. Nový začátek byl stanoven na 14:30, od 18:30 se totiž v Hartwall Areně utkají Finsko a Rusko. "Velmi nás mrzí, že se ani tentokrát nebude moci národní tým představit fanouškům v domácím prostředí. Bohužel, za daných okolností nelze jinak," uvedla ředitelka BPA sport marketing Jana Obermajerová.

V letošním roce již musel být zrušen turnaj České hokejové hry, který mělo hostit Brno. Závěrečný díl EHT minulé sezony se měl původně uskutečnit na přelomu dubna a května, kvůli koronavirové krizi byl ale nejprve přeložen na srpen a poté definitivně zrušen. "Pro kolegy z Českého hokeje, realizační tým, hráče i naši agenturu jde o složité období plné zvratů a změn. Upřímně děkuji za přízeň a pochopení všem partnerům hokejové reprezentace," řekla Obermajerová.

Turnaj Karjaly se uskuteční ve speciálním režimu. Bude omezen počet diváků, kteří budou mít povolen vstup do haly pouze na utkání domácího výběru. Aktuálně to vypadá, že kapacita bude upravena na 4500 lidí. Ostatní duely se odehrají zcela bez fanoušků.

Zvláštní režim budou mít i jednotlivé reprezentační týmy, které budou před odletem speciálně doma testovány na covid-19 a test je čeká i bezprostředně po příletu do Finska. Hokejisté budou mít rezervovaný svůj hotel a mimo zápasy se nebudou smět pohybovat po městě. Měla by vzniknout podobná "bublina" jako při play-off zámořské NHL. Český tým do Helsinek odletí v pondělí 2. listopadu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články