Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Minulou sezonu se snažím vymazat. Do té nové chci vlétnout, říká Hertl

Praha – Svou kariéru v NHL začal fantasticky a jeho gól mezi nohami se stále objevuje v celé řadě sestřihů. Minulý ročník zámořské soutěže však již Tomáši Hertlovi tolik nevyšel. Jednadvacetiletý útočník tak chce do nové sezony vlétnout, aby opět dokázal, že se na něj San Jose může spolehnout a zároveň si říct o novou smlouvu, která mu v příštím roce končí.

"Snažím se minulou sezonu vymazat. Nebyla úplně nejlepší, do nové bych chtěl vlétnout pořádně od začátku. Loni to nebylo dobré a šlo mi to až od poloviny sezony. Teď si musím vydobýt místo hned na začátku, konkurence je velká a když chci hrát v prvních dvou třech lajnách, tak musím dávat nějaké góly. Myslím si, že na to mám," řekl Hertl.

Po sezoně, kterou zakončil ze svého pohledu nepříliš vydařeným vystoupením na mistrovství světa v Praze, odjel s přítelkyní na dovolenou a pak se začal připravovat na další ročník NHL. Opět pod vedením kondičního trenéra Lukáše Stránského a společně s Romanem Červenkou a Vladimírem Sobotkou.   

"Je to fajn, všem nám to vyhovuje. Letos ale v Čechách nebudu tak dlouho, jak jsem myslel. Už kolem 8. srpna bych měl odletět do Ameriky, domluvil jsem se s týmem a kondičním trenérem, že přiletím dříve a budu se připravovat tam," řekl Hertl.

S přáním, aby se dříve připravoval pod dohledem klubových zástupců, přišlo vedení Sharks. "Budu tak pod jejich dohledem už měsíc před kempem. Doufám, že mi to pomůže. Navíc si procvičím i angličtinu a tolik ji nezapomenu," pousmál se odchovanec pražské Slavie. Společně s ním by měli přímo v San Jose trénovat i hvězdy týmu Joe Thornton a Patrick Marleau. "Mělo by tam být asi osm kluků," prozradil.

V předstihu před začátkem klasického kempu bude mít šanci seznámit se i s novým trenérem Peterem DeBoerem, který po sezoně nahradil Todda McLellana. Hertl si už informace o novém kouči zjišťoval, u Jaromíra Jágra a Marka Židlického, které vedl v New Jersey.

"Oba si ho chválili a říkali, že je to super trenér. Teď se mám potkat s Martinem Havlátem, tak mi taky něco řekne. Já ho neznám. Uvidíme, jak se změní systém. Asi bude chtít hrát všechno jinak," předpokládá Hertl. Se změnou hry ale problém nemá. "Nevadí mi to, hokej se mění. V minulé sezoně jsem hrál všechny posty v útoku, umím se přizpůsobit rychle," uvedl pražský rodák.

San Jose v uplynulé sezoně poprvé po sedmi letech nepostoupilo do play-off a předpokládalo se, že dojde k velkým změnám v kádru. Nakonec k nim nedošlo a jádro týmu zůstalo pohromadě. "Alespoň se nemusím tolik seznamovat, obměnilo se to jen malinko," pousmál se Hertl.

"Ještě ale není konec, stát se může cokoliv. Hlavně jsem rád, že zůstal Tommy Wingels nebo Logan Couture, se kterými se nejvíce bavím. Největší kamarád jsem s Wingelsem. Chodili jsme spolu na večeře, když jsem tam přišel a mohl se na mě vykašlat. Já mu skoro nic neřekl, ale podržel mě a pomohl mi," uvedl.

Hertl věří, že hráči vedení klubu podporu vrátí hned v příští sezoně a výrazně uspějí. "Máme tým na to, abychom šli v play-off daleko. V minulé sezoně to nevyšlo a nedostali jsme se do play-off. Nebyla to dobrá sezona z pohledu mého i týmu. Budeme to chtít vrátit fanouškům, kteří na hokej chodí. Musíme se dobře připravit a vlétnout na to od začátku," podotkl Hertl.

Je nám líto, video expirovalo.
Hertl: Loňskou sezonu jsem hodil za hlavu. Chci hrát v prvních dvou lajnách

Sám věří, že tentokrát bude po celý rok zdravotně fit. "Rád bych v další sezoně jizvy a zranění vynechal. K hokeji to patří, ale za ty dva roky v NHL už toho bylo docela dost. Klidně bych si dal rok pauzu," smál se Hertl, jenž nicméně v uplynulém ročníku i přes řadu problémů odehrál všech 82 zápasů v základní části.

"Takže vím, jak náročné to je. Teď se musím ještě více připravit," řekl Hertl. Vážně uvažuje o tom, že v další sezoně využije i pomoci psychologa. "První sezonu jsem nic neočekával, ale ve druhé jsem si na sebe vytvořil určitý tlak, že musím a zbytečně jsem to po zápasech řešil. A když se mi nedařilo, tak mi chybělo sebevědomí. A bez toho to nejde," dodal Hertl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články