Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Mills: Postup je jen začátek. Lepší tým bych si nemohla vybrat

Pro kapitánku českých hokejistek Alenu Mills je postup na olympijské hry splněný sen. Jedenatřicetiletá útočnice nemá skromné cíle, v Pekingu by s týmem ráda zaútočila na medaile. Vyzdvihla nejen atmosféru v chomutovské aréně, ale také fungování týmu a přínos mladičkých hráček v reprezentaci.

Kapitánka českých hokejistek Alena Mills
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Je to splněný sen z dětství, obrovský úspěch pro ženský hokej a úžasný zážitek. Tým, jaký tady máme s holkama... Lepší bych si nemohla vybrat. Je to fakt nádhera," řekla Mills. Věří, že se bude hranice úspěchu českého týmu ještě posouvat.

"Ještě v únoru může být větší, takže se nezastavujeme. Chceme mířit na medaile. Když už na olympiádu jedeme, tak chceme udělat co nejlepší výsledek a postup je teprve začátek. My tím nekončíme, chceme posouvat ženský hokej pořád dál a užívat si to," prohlásila Mills.

Za výhrou nad Maďarskem 5:1 hnalo český výběr 1853 fanoušků v hledišti Rocknet Arény. "Dávali nám energii při každém střídání. Pokaždé, když se nám povedla nějaká souhra nebo střela na bránu. Doufáme, že budou stále přicházet na ženský hokej. Snad jsme přitáhly nějaké nové," řekla Mills.

Svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny se před turnajem uzavřely v Chomutově do "bubliny". "Ale i v té jsem si každý den užívala. Měly jsme s holkama obrovskou srandu a zábavu, přestože jsme nikam nemohly. Každý den, ať trénink, nebo zápas, jsme jely naplno. Já si ještě neuvědomuju, co se nám povedlo, protože celé dva týdny tady byly úžasné a ještě to s holkama pořádně oslavíme," plánovala.

K úspěchu podle ní vede týmová práce. "Na každé holce tady a i těch, které nemohly přijet na tento kemp, je vidět, že náš tým je opravdu silný. Je to práce nejen nás hráček, ale celého realizačního týmu. Podporujeme se každý den, zlepšujeme podmínky a táhneme ženský hokej kupředu. Jeden člověk to neudělá, je to hromada lidí, kteří obětují čas a mají lásku k hokeji a k nám. My se jim to snažíme vracet tou hrou," uvedla Mills.

Hráčka finské Hämeenlinny je jednou z devatenácti ve výběru, které působí v zahraničí. Dalších jedenáct nastupuje ve Švédsku, dvě v Rusku a pět na amerických univerzitách.

Gólmanka Kateřina Zechovská, obránkyně Andrea Trnková, která je v 17 letech nejmladší hráčkou týmu, i útočnice Aneta Lédlová působí ve čtyřčlenné domácí extralize za Příbram. Osmnáctiletá obránkyně Sára Čajanová hraje o soutěž níž za Valašské Meziříčí. V minulých sezonách nastupovala i ve chlapecké dorostenecké soutěži za Vsetín.

"Přinášejí tolik energie, že ani v zápasech nestíháme. Jsme moc rády, že je tady máme, protože nás ženou dopředu a holky jsou úžasný. Z toho, že vyrůstaly s klukama, mají krásný přehled, rychlost, bruslení a střelbu. Je krásné na ně pohledět a super zapadají do party," dodal Mills.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články