Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Miliardové body, říká boleslavský Klimenta po obratu v Třinci

Třinec - Dokonce i suverén dosavadního průběhu základní části odnesl momentální formu hokejistů Mladé Boleslavi. Nováček se nesklonil ani ve Werk Aréně před Třincem, který po deseti domácích výhrách musel překousnout hořkou porážku 2:5.

Radující se Boleslavští
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Před koncem první části by si přitom na úspěch Mladé Boleslavi nevsadil asi nikdo. Hosté s rozjetým soupeřem a pravděpodobným vítězem základní části prohrávali už 0:2, ale pak utkání neuvěřitelně otočili pěti góly. "Moc jsme s tím nepočítali my ani se s tím nepočítalo všeobecně, že bychom tady mohli vyhrát. Ještě když jsme prohrávali 0:2. To jsou pro nás miliardové body," radoval se mladoboleslavský útočník Tomáš Klimenta.

Za triumfem Mladé Boleslavi rozhodně nebyla náhoda. Hosté se na favorita nebáli vyrukovat s odvážným a aktivním pojetím hry, které začalo nést své ovoce ale až za stavu 0:2. "Já myslím, že ani v úvodu jsme nehráli špatně. Snažili jsme se být aktivní, pak se k nám to štěstí otočilo. Pomohl nám ale hodně gól do šatny na 1:2, který nás zvedl psychicky, a začali jsme si věřit," řekl Klimenta.

V úvodu druhé části přišla mladoboleslavská smršť: tři góly během necelých čtyř minut. "Já myslím, že jsme hráli pořád stejně, chtěli jsme být aktivní, akorát nám přálo štěstí a napadalo nám to tam. Druhá třetina nám vyšla parádně a tam se to rozhodlo. Parádní výkon od celého týmu, ode všech, i od kustodů," usmál se Klimenta. Hostující útočník neočekávané vítězství sám zpečetil gólem do prázdné brány.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Mladá Boleslav

Větší emoce než obvykle s ním ale vzhledem k roční třinecké minulosti necloumaly. "To ne. Znamená to pro mě jen to, že máme body, se kterými, abych byl upřímný, jsme nepočítali. Chtěli bychom si do tabulky vytvořit co nejlepší polštář na týmy pod námi," řekl Klimenta. Středočeši jsou na dobré cestě do play-off, šest kol před koncem mají na jedenáctý Liberec náskok šesti bodů.

Přitom ještě zkraje ledna sbírali prohry a zdálo se, že míří do skupiny o udržení. Současnost je úplně jiná a svěřenci Františka Výborného z posledních osmi zápasů sedmkrát vyhráli. "Sedlo si to teď, lajny hrají pohromadě, gólman chytá výborně. Obrana se hodně zlepšila, začali jsme na tom hodně pracovat na trénincích. Všichni víme, kde se máme pohybovat, a hlavně to plníme. Změna v projevu je velká, i když někdy vyhrajeme i se štěstím, ale to k tomu patří," dodal Klimenta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články