Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mikulík zařídil výhru Mladé Boleslavi nad Kladnem 1:0

Mladá Boleslav - Hokejisté poslední Mladé Boleslavi porazili v dohrávce 45. kola extraligy deváté Kladno 1:0 a bodově dotáhli na třinácté Karlovy Vary. Jediný gól vstřelil v 53. minutě útočník Milan Mikulík. Brankář Jaroslav Hübl udržel potřetí v sezoně čisté konto. 

Gólové oslavy Mladoboleslavských
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Úvodní třetina nabídla tuhý boj, domácí se snažili, ale Kladno je do šancí nepouštělo. Ani Boleslav ale Rytíře nešetřila. Tvrdou hru domácích pocítili Hovorka a Hluchý, kteří byli po zákrocích u mantinelu viditelně otřeseni. V dalším průběhu se vrátili do hry.

I v druhé části diktovali tempo hry domácí. Cháberu otestoval z otočky Jiránek, který pálil i v následné přesilovce. Po polovině utkání měl nejblíže ke gólu Podkonický, jehož střelu při Procházkově vyloučení kladenský gólman zpacifikoval jen za pomoci horní tyče.

Ve třetí třetině měli další šance. Ve 42. minutě ztratilo Kladno puk v rohu, osamocený Balaštík jej nabídl ještě lépe postavenému Pabiškovi, ale Chábera svůj tým zachránil. Stejně tak ve 49. minutě, kdy po faulu Látala na unikajícího Tomase chytil trestné střílení slovenského útočníka. Na druhé straně mohl prolomit bezbrankový stav Dragoun, ale z dobré pozice přestřelil.

Branky se tak dočkali Mladoboleslavští. Balaštík vysunul mezi beky Mikulíka, který z úniku překonal Cháberu střelou k levé tyči. Kladno se pak ubránilo při Posmykově trestu, ale v závěru se marně snažilo vynutit prodloužení. I přesto, že power play hostů umocnila na posledních 78 vteřin přesilovka poté, co Výborný vyhodil puk do hlediště. Hübl při velkém tlaku udržel čistý štít.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Mladá Boleslav - Kladno

K Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)Branka a nahrávky: 53. Mikulík (Balaštík, Hay). Rozhodčí: Fraňo, Minář - Horinek, Lhotský. Vyloučení: 2:4, navíc Bahenský (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3380.

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Zápas byl vyrovnaný a hodně bojovný. Oba týmy vědí, o co hrají. Kladno o účast v desítce a my o to, abychom se odpoutali od posledního místa a získali co nejvíce bodů. Kladno mohlo vyhrát, kdyby proměnilo přesilovku pět na tři. My jsme mohli mít dřív klid, kdybychom proměnili penaltu. Nakonec se nám povedl jeden rychlý protiútok a pak jsme se štěstím ubránili přes minutu oslabení čtyři na šest při power play soupeře. Jsme za vybojované body rádi a za nulu, protože jsme se obraně v poslední době věnovali dost. Moc hezký hokej to pro diváka nebyl."  

Jiří Kopecký (Kladno): "Za předvedený výkon jsme si body nezasloužili, i když k nim nebylo zase tak daleko. První třetina byla taková oťukávací, ve druhé třetině nás Mladá Boleslav dostávala pod tlak. Předtím jsme ostudně pomalu nevystřelili v přesilovce pět na tři. Ve třetí třetině to bylo kdo z koho, i když Mladá Boleslav měla více ze hry. Bohužel tu chybu jsme udělali my a prohráli jsme. Za poslední čtyři zápasy venku jsme dali jediný gól ze hry, takže nemůžeme chtít body a my jsme z toho získali tři. Komplikujeme si tím možnost zůstat v desítce."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy