Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Michálek zůstává v Ottawě. Hemský míří do Dallasu, Sekáč do Montrealu

Ottawa - Milan Michálek budev NHL i nadále nastupovat v dresu Ottawy. Devětadvacetiletý český hokejový útočník podepsal se Senators tříletou smlouvu. Kanadský celek naopak opustil Aleš Hemský a kapitán Jason Spezza, kteří zamířili do Dallasu. Zámořskou ligu bude nově hrát i Jiří Sekáč. Bývalý hráč Lva Praha bude působt v Montrealu. Martin Havlát míří do New Jersey k Jaromíru Jágrovi a spol.

Milan Michálek
zdroj: ČTK/AP

Michálkovi letos vypršel šestiletý kontrakt na 4,33 milionu ročně, který podepsal ještě v San Jose. Za Sharks hrál rodák z Jindřichova Hradce do roku 2009, kdy se do kanadské metropole stěhoval v rámci výměny za Danyho Heatleyho.

V NHL Michálek odehrál 631 zápasů a nasbíral 394 bodů za 187 gólů a 207 asistencí. V dresu české reprezentace získal bronzové medaile na MS 2011 a 2012, zahrál si také na dvou posledních Olympijských hrách.

Kontrakt skončil také Aleši Hemskému, který však zamíříil do Dallasu, kde podepsal tříletou smlouvu s ročním platem čtyři miliony dolarů. Pardubický rodák mění dres po čtyřech měsících. Začátkem března před uzávěrkou přestupů opustil po jedenácti sezonách Edmonton a zamířil do Ottawy.

"Dallas ukázal, že má o mě velký zájem. A má výborný tým s Jamiem Bennem a Tylerem Seguinem, který hrál minulou sezonu rychlý a dobrý hokej," připomněl Hemský mladé tahouny ofenzivy Stars. "Navíc tam jdeme společně s Jasonem Spezzou," dodal Hemský, jenž podle svých slov vybíral ze čtyř až pěti nabídek. 

V Senators měl Hemský vynikající začátek, v elitní útočné řadě po boku Jasona Spezzy si připsal v úvodních třech duelech šest bodů. Na spolupráci s kanadským centrem bude moci Hemský navázat i v texaském celku, neboť Spezza zamířil z Ottawy do Dallasu také.

"Už se na to moc těším, protože s Jasonem si výborně rozumíme a já si s ním mohu hokej zase naplno užívat. Byl jsem s Dallasem v kontaktu již dříve a probírali jsme spolu s Jasonem naši situaci. Ptal jsem se ho také na jeho možnosti. Teď je to všechno ještě o to lepší, že jde ke Stars se mnou. Je to skvělý kluk a vynikající hokejista," pochvaloval si Hemský.

Dosavadní opora Senators se stala hlavní postavou velké výměny s Dallasem. Společně s jednatřicetiletým Kanaďanem do týmu Stars míří švédský útočník Ludwig Karlsson, dres Ottawy budou nově oblékat útočníci Alex Chiasson, Alexander Guptill a Nicholas Paul.

Spezza zatím spojil svoji kariéru v NHL jen s Ottawou, která jej v roce 2001 draftovala jako druhého v pořadí. V nadcházející sezoně vyprší jeho sedmiletá smlouva. Za klub odehrál v základní části 686 zápasů s bilancí 251 branek a 436 asistencí. V play-off přidal dalších 56 utkání a 52 kanadských bodů. V roce 2007 pomohl týmu k postupu do finále Stanleyova poháru, ve kterém Ottawa nestačila na Anaheim.

Chiasson, Guptill, Paul i Karlsson mají kariéru v NHL před sebou. Nejzkušenější je třiadvacetiletý Chiasson, který v uplynulé sezoně odehrál za Dallas 79 zápasů s bilancí 13 branek a 22 asistencí.

Radost hokejistů Ottawy
zdroj: AP autor: Chris O\'Meara

Útočník Sekáč bude hrát za Montreal

Jiří Sekáč podle očekávání odchází do NHL. Dvaadvacetiletý český reprezentační útočník, který letos startoval na mistrovství světa, podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu s Montrealem Canadiens. Sekáč hrál doposud za Lva Praha v KHL.

Kladenský odchovanec avizoval svůj odchod do zámoří již po skončení sezony. Protože nebyl draftován, mohl podepsat smlouvu s jakýmkoliv klubem. O jeho služby byl údajně velký zájem a Sekáč se zástupci klubů jednal přímo v Severní Americe. "Celkově dostal osm nabídek, vybrat jednu z nich bylo hodně těžké. Nakonec to je Montreal," uvedl hráčův zástupce Michal Sivek.

"V Montrealu jsem osobně byl, mluvil jsem i s Tomášem Plekancem. Moc se mi líbily představy vedení i prostředí," řekl Sekáč, který se v týmu potká s dalším odchovancem kladenského hokeje.

Sport
zdroj: ČT4

Havlát jde do New Jersey

Martin Havlát bude hrát za New Jersey. Třiatřicetiletý juniorský i seniorský mistr světa, kterého vyplatilo ze smlouvy San Jose, podepsal s Devils roční smlouvu a potká se v týmu s Jaromírem Jágrem, Patrikem Eliášem a Markem Židlickým.

Kontrakt s New Jersey by měl Havlátovi zaručovat příjem 1,5 milionu dolarů. Další dva miliony dostane v příštích dvou letech od San Jose za předčasné ukončení smlouvy.

Tlustý podepsal novou smlouvu s Carolinou

Jiří Tlustý bude i nadále hrát za Carolinu. S vedením Hurricanes podepsal šestadvacetiletý český hráč novou roční smlouvu, která mu zajišťuje příjem 2,95 milionu dolarů.

Brankář Mrázek bude pokračovat v Detroitu

Petr Mrázek prodloužil s Detroitem kontrakt o další rok. Dvaadvacetiletý gólman je tak s Red Wings smluvně vázaný do roku 2016. V příští sezoně jej ale podle všeho čeká opět působení hlavně na farmě. Branku Red Wings by měli hájit Jimmy Howard a Jonass Gustavsson, který nedávno podepsal novou roční smlouvu.

Mrázek, jeden z největších českých brankářských talentů, je v Detroitu dva roky, v NHL se zatím objevil v jedenácti zápasech. Farmě Grand Rapids před rokem pomohl k triumfu v Calder Cupu.

Sport
zdroj: ČT4

Německý hokejový obránce Christian Ehrhoff nově nastupovat v dresu Pittsburghu. Poté, co jej o víkendu vyplatilo sedm let před koncem platné smlouvy Buffalo, se jednatřicetiletý bek domluvil na spolupráci s Penguins. V novém působišti podepsal roční kontrakt s platem čtyři miliony dolarů. Německý reprezentant odehrál v NHL včetně play-off přes 700 zápasů za Buffalo, Vancouver, San Jose a Buffalo.

Paul Stastny bude hrát za St. Louis. Syn bývalého československého a poté slovenského reprezentanta Petera Šťastného podepsal s Blues čtyřletou smlouvu, která mu zajišťuje celkový příjem 28 milionů dolarů. Osmadvacetiletý americký reprezentant dosud nastupoval pouze za Colorado.

Zkušený obránce Brooks Orpik se stal novou posilou hokejistů Washingtonu. Jako nechráněný volný hráč, jenž celou dosavadní kariéru v NHL odehrál v dresu Pittsburghu, podepsal s vedením Capitals pětiletý kontrakt. Vydělá si díky němu celkem 27,5 milionu dolarů.

Finský útočník Jussi Jokinen posílil Floridu, jednatřicetiletý hráč podepsal s Panthers čtyřletou smlouvu s průměrným ročním platem čtyři miliony dolarů.

Vedení Winnipegu uzavřelo tříletý kontrakt s útočníkem Mathieuem Perreaultem, který si vydělá celkem devět milionů dolarů. Perreault odehrál minulý ročník NHL v Anaheimu, kam přišel po čtyřech ročnících ve Washingtonu.

Jussi Jokinen
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

Michael Cammalleri se stal novým spoluhráčem Jaromíra Jágra a Patrika Eliáše v ofenzivě New Jersey. Dvaatřicetiletý kanadský útočník se jako nechráněný volný hráč dohodl s Devils na pětiletém kontraktu, který mu zajišťuje celkem 25 milionů dolarů. Cammalleri strávil poslední dvě a půl sezony v Calgary, kam se vrátil po angažmá v Montrealu.

Zkušený hokejový útočník Jarome Iginla bude působit v Coloradu. Šestatřicetiletý kanadský hráč, jenž naposledy oblékal dres Bostonu, podepsal s Avalanche tříletou smlouvu, která mu zajišťuje celkový příjem 16 milionů dolarů.

Brankář Ryan Miller bude chytat za Vancouver. Držitel Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana NHL za rok 2010 podepsal s Canucks tříletý kontrakt, díky němuž si ročně vydělá šest milionů dolarů.

Hokejisté Buffala získali zkušené útočníky Matta Moulsona a Briana Giontu. Moulson se do týmu vrací po pár měsících a díky pětileté smlouvě si ročně vydělá pět milionů dolarů. Gionta má během tří let zajištěný roční příjem 4,25 milionu. Novou tváří v týmu bude slovenský bek Andrej Meszároš, jenž podepsal kontrakt na příští sezonu ve výši 4,125 milionu dolarů.

Vedení New York Rangers se dohodlo na spolupráci se zkušeným kanadským obráncem Danem Boylem, jenž naposledy v NHL oblékal dres San Jose. Jako volný hráč podepsal na Manhattanu dvouletou smlouvu na celkem devět milionů dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články