Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Michálek s Kubou přispěli k vítězství Ottawy

New York - Čeští hokejisté Milan Michálek a Filip Kuba, kteří jsou v nominaci pro olympijský turnaj ve Vancouveru, se v úterním utkání NHL výrazně zasloužili o vítězství Ottawy nad New Jersey 3:0. Obránce Kuba přihrál na první a třetí gól, útočník Michálek vstřelil druhou branku. Senátoři uspěli ve vzájemném duelu proti Ďáblům poprvé po devíti zápasech a připsali si šesté vítězství v řadě. Naopak hosté, v jejichž sestavě stále chyběl útočník Patrik Eliáš, prohráli popáté z posledních sedmi zápasů.

Brankář Ottawy Brian Elliott zlikvidoval všech 24 střel, připsal si první čisté konto v sezoně a poprvé v kariéře porazil Martina Brodeura. "Nejde o něj, ale o celý jejich tým, který má skvělou obranu a trestá všechny chyby. My jsme je dnes ale nepustili do žádné šance, a to byl klíč k vítězství," prohlásil Elliott.

Další povedený zápas má za sebou reprezentační gólman Tomáš Vokoun. Brankář Floridy zneškodnil v duelu s Montrealem 16 ze 17 střel a vychytal Panterům vítězství 2:1. Na Vokouna vyzrál pouze spoluhráč z národního týmu Tomáš Plekanec, který v 39. minutě využil přesilovou hru a dostal Canadiens do vedení 1:0. Ve třetí třetině však skóre otočil dvěma góly domácí útočník Shawn Matthias. Ve 44. minutě nejprve vyrovnal z trestného střílení, sedm minut před koncem základní hrací doby pak vstřelil vítězný gól, když dorazil střelu Michala Řepíka, který byl v úterý povolán z farmy v AHL.

Florida se díky vítězství bodově dotáhla na Montreal v tabulce Východní konference. V ní se s 55 body dělí o šesté místo s Philadelphií, newyorskými Rangers a právě Montrealem. O pouhý bod méně mají Boston, Atlanta a New York Islanders, kteří na vlastním ledě podlehli Washingtonu vysoko 2:7. Dvěma asistencemi přispěl k triumfu Capitals český útočník Tomáš Fleischmann.

Domácí utrpěli debakl navzdory tomu, že uhlídali aktuálně druhého nejlepšího střelce i druhého nejproduktivnějšího hráče NHL Alexandra Ovečkina, jenž vyšel bodově naprázdno. Činili se však jeho spoluhráči, kteří už v první třetině nasázeli soupeři čtyři góly, z toho dva další ruský útočník Alexander Sjomin.

Phoenix předvedl jedinečný obrat

Málo vídaný obrat předvedli hokejisté Phoenixu v utkání na ledě Detroitu. V závěrečných 90 sekundách základní hrací doby totiž při hře bez brankáře smazali dvoubrankové manko, které předtím ve třetí třetině dvěma góly vytvořil domácí obránce Nicklas Lidström, a ve čtvrté minutě prodloužení rozhodl o jejich vítězství 5:4 Shane Doan.

Jedenáctou porážku v řadě utrpěli hokejisté Edmontonu, kteří podlehli Chicagu 2:4. Blackhawks nasměroval k výhře gólem už po 44 sekundách hry Jonathan Toews, další tři branky pak hosté přidali v druhé třetině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články