Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Michálek s Kubou pomohli Ottawě k výhře nad Washingtonem

Ottawa - Čeští hokejisté Milan Michálek a Filip Kuba se ve čtvrtečním utkání NHL výrazně zasloužili o vítězství Ottawy 6:5 nad Washingtonem. Útočník Michálek vstřelil gól a na další dva přihrál, obránce Kuba zaznamenal tři asistence. Capitals sice dokázali v druhé třetině otočit skóre z 1:3 na 4:3, ale pak prohráli závěrečnou dvacetiminutovku. Nic platný jim nebyl ani hattrick Alexandra Sjomina, jeden gól hostů vstřelil další český útočník Tomáš Fleischmann.

Washington si tak po sérii čtrnácti výher připsal druhou porážku v řadě. Ve středu podlehl v podobně divokém zápase 5:6 v prodloužení Montrealu. Kouč Bruce Boudreau si po utkání stěžoval na výkon obránců i brankáře Sergeje Varlamova, který chytal poprvé od 7. prosince, kdy si poranil třísla. "Byl to strašný výkon," prohlásil Boudreau. "Naše obrana byla příšerná, brankář chytal příšerně. Nemůžeme vyhrát, když dostaneme šest gólů a pět z nich je úplně laciných, kdy naši obránci jen přihlížejí," nebral si Boudreau servítky.

Senators se posunuli na první místo tabulky Severozápadní divize, kde o bod přeskočili Buffalo, které podlehlo 3:4 v prodloužení Carolině a zaznamenalo šestou porážku v řadě.

Mnohem kvalitnější výkony brankářů viděli fanoušci v zápase Floridy s Vancouverem. Souboj českého reprezentanta Tomáše Vokouna s kanadským reprezentantem Robertem Luongem nakonec vyzněl lépe pro gólmana Vancouveru, který zlikvidoval všech 31 střel a dovedl svůj tým k výhře 3:0. Vokoun, který nastoupil k dvacátému utkání v řadě, si připsal 32 zákroků. Florida tak utrpěla pátou porážku v řadě.

Panteři mohou hledat inspiraci v Bostonu. Bruins po sérii deseti porážek vybojovali třetí vítězství za sebou, když porazili Tampu 5:4. Medvědi v polovině utkání vedli už 5:0, ale pak polevili, nechali soupeře snížit na rozdíl jediné branky a až do posledních okamžiků se báli o výsledek. Těsný náskok však nakonec ubránili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články