Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Michálek pomohl gólem k vítězství Phoenixu

New York - Hokejový obránce Zbyněk Michálek byl jediným českým hráčem, který se gólově prosadil ve středečním programu NHL. Jindřichohradecký rodák pojistil v souboji dvou nejslabších týmů Západní konference gólem do prázdné branky vítězství Phoenixu 3:0 na ledě Colorada. New Jersey bez Patrika Eliáše se ani na šestý pokus v řadě nepodařilo bodovat a prohrálo s Pittsburghem 1:6.

Hokejisté Avalanche prohráli osmý zápas, což je nejdelší série neúspěchů od roku 1992. Hlavní příčinou nezdarů Colorada je mizerná produktivita, v posledních osmi zápasech totiž vstřelilo pouze deset branek. Tentokrát je vychytal brankář Alvaro Montoya, který si ve své premiéře v NHL připsal čisté konto a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

V závěru základní části postihla krize i hokejisty New Jersey, kteří nastoupili v Pittsburghu bez Patrika Eliáše a prohráli pošesté v řadě. Na jednoznačném vítězství Penguins 6:1 se podílelo šest různých střelců, přičemž Sidney Crosby v zápase zaznamenal gól a asistenci a třetímu nejproduktivnějšímu hráči soutěže chybí bod k dosažení stobodové hranice.

V dalších zápasech se z Čechů prosadili jen Špaček a Havlát. První z nich si připsal jednu asistenci, která však nepomohla Buffalu k vítězství. Atlanta nakonec porazila Sabers 3:2 po prodloužení. Naopak Havlátova přihrávka pomohla k vítězství Chicagu 3:1 proti St. Louis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články