Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Michálek pečetil výhru Ottawy, Sýkora skóroval za Jersey

Toronto - Útočník Milan Michálek svým jedenáctým gólem v sezoně zpečetil v sobotním utkání NHL vítězství Ottawy na ledě Toronta 5:2. Nejproduktivnější český hráč v lize vstřelil jeden ze dvou gólů do prázdné branky při power play Maple Leafs a připsal si třetí trefu z posledních čtyř zápasů. Ottawa i díky Michálkovi ukončila sérii pěti porážek a pokazila domácím slavnostní večer, během něhož byly do hokejové Síně slávy uvedeny klubové legendy Doug Gilmour, Joe Nieuwendyk a Ed Belfour společně s někdejší oporou Philadelphie Markem Howem.

"Byl to bezesporu velký večer, ale v první řadě jde o výsledek. Byl to pro nás druhý zápas ve dvou dnech a museli jsme zmobilizovat síly. Získali jsme důležité vítězství," radoval se obránce Ottawy Chris Phillips, jehož tým o necelých 24 hodin dříve schytal porážku 1:5 od Buffala.

Toronto po první třetině vedlo 1:0, Ottawa však třemi góly skóre otočila. Tři minuty před koncem třetí třetiny vykřesal naději pro domácí gólem na 2:3 Joffrey Lupul, riskantní hra bez brankáře však Maple Leafs nevyšla a hned dvakrát při power play inkasovali.

Phoenix ukončil sérii porážek

Jedním ze strůjců první výhry Ottawy od 29. října byl brankář Craig Anderson, jenž v pátečním utkání s Buffalem střídal po dvou inkasovaných gólech už ve 3. minutě. "Je to skvělá věc pro vaše sebevědomí, když k vám trenér přijde a řekne: Minulý zápas se ti moc nepovedl, potřebujeme, abys chytal lépe a já vím, že budeš," uvedl Anderson, který si připsal 31 úspěšných zákroků. "Jsem rád, že mi kouč důvěřuje."

Také hokejisté Phoenixu ukončili dlouhou sérii šesti porážek, když vyhráli 3:0 v San Jose. Vítězný gól dal Radim Vrbata, který po asistenci Martina Hanzala svou šestou brankou v sezoně otevřel v 15. minutě skóre.

Zbylé dva góly přidali ve 20. minutě Boyd Gordon a v polovině třetí třetiny Patrick O'Sullivan. Brankář Coyotes Mike Smith zlikvidoval všech 31 střel a vychytal dvanácté čisté konto v NHL.

Utkání Ottawa - Buffalo
zdroj: ČTK/AP

Phoenix oplatil San Jose prohru ze zahajovacího duelu sezony, v němž Sharks zvítězili 6:3 poté, co vyslali 52 střel na branku. "Před utkáním jsme si na to vzpomněli a bavili se o tom. Chtěli jsme podat mnohem lepší výkon a udělat lepší výsledek. Myslím, že se nám to povedlo," řekl Vrbata.

Třetím gólem v sezoně přispěl útočník Petr Sýkora k výhře New Jersey ve Washingtonu 3:2 po samostatných nájezdech. Capitals s Michalem Neuvirthem v brance vedli po první třetině 2:0. V 33. minutě však snížil Sýkora, když pohotově vypálil hned poté, co Patrik Eliáš vyhrál vhazování. Za dalších šest minut vyrovnal šikovnou tečí Ryan Carter. V penaltovém rozstřelu pak zařídil bod navíc pro Devils David Clarkson.

Clarkson je vyznavačem spíše silového stylu hokeje než technických fines, ve čtvrté sérii nájezdů se však zaskvěl hbitou kličkou do bekhendu, na kterou Neuvirth zareagoval pozdě. "Rozhodovali jsme se mezi Petrem Sýkorou a Davidem. Asistent Adam Oates nakonec rozhodl, aby jel David. Byla to správná volba," usmíval se po utkání trenér Devils Peter DeBoer.

Jeho protějšek Bruce Boudreau byl samozřejmě zklamaný. "Brali bychom bod, kdybychom nevedli 2:0. Oba góly jsme inkasovali po našich chybách. Kdybychom je neudělali, pravděpodobně by to skončilo 2:0, protože Neuvy (Neuvirth) chytal skvěle," litoval Boudreau.

Kouč Washingtonu se musel obejít bez obránců Mika Greeena s Johnem Erskinem. A poté, co v polovině zápasu kvůli zranění v horní části těla odstoupil Roman Hamrlík, musel do obrany poslat útočníka Brookse Laicha.

Na pět zápasů prodloužili svou vítěznou sérii obhájci Stanleyova poháru z Bostonu, kteří rozstříleli 6:2 Buffalo. O jednu výhru v řadě méně má Detroit, jenž i díky jedné asistenci Jiřího Hudlera porazil Dallas 5:2.

Gól a přihrávku si připsal v sobotu Milan Hejduk, jeho Colorado ale podlehlo Calgary 3:4. Domácí prohrávali v polovině zápasu už 0:4, než ve 34. minutě zavelel Hejduk svou sedmou brankou v sezoně ke stíhací jízdě. Na začátku třetí třetiny snížil na 2:4 Matt Duchene a pět minut před koncem už to bylo po trefě Davida Jonese jen o gól. Vyrovnat se Coloradu navzdory závěrečnému náporu už nepodařilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články