Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Michálek marně vzpomínal, jestli někdy v utkání dvakrát skóroval

Zkušený obránce Zbyněk Michálek pomohl pražské Spartě ve Zlíně dvěma góly k cenné výhře 4:2. Jen těžko lovil v paměti, kdy stihl dvě trefy v jednom utkání. Na led Beranů se přitom vrátil po hodně dlouhé době.

Zbyněk Michálek
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Michálek nejprve otevřel skóre ranou od modré čáry ve 24. minutě. "Kluci velmi dobře stínili Kašíkovi," pochválil své spoluhráče Michálek.

Na začátku třetí části pak vstřelil vítězný třetí gól Pražanů, kdy po nahrávce Petra Vrány pálil bez přípravy přesně pod horní tyčku.

"Musím říct, že jsem to trefil pěkně. Gólman neměl šanci reagovat," pochválil se bek s bohatými zkušenostmi z NHL.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Sparta

Kdy naposledy vstřelil dva góly během jednoho duelu, si nepamatoval. "Možná taky nikdy, já nejsem střelec," pousmál se Michálek.

"Hlavní je ale výhra, hrálo se o šest bodů. Byl to boj, který jsme dovedli do vítězného konce. Šli jsme si za výhrou," zhodnotil Michálek úspěšné vystoupení na Zimním stadionu Luďka Čajky.

Sám zlínský led neokusil hodně dlouhou dobu. "Jsem tady asi po osmnácti letech, naposledy jsem tady byl ještě za juniorku. Ale nic se od té doby nezměnilo - stále stejná zima," smál se Michálek.

Pětatřicetiletý hokejista mohl při power play soupeře pomýšlet i na hattrick, ale ani na vteřinu jej něco podobného nenapadlo. "To mně by se stát nemohlo," prohodil Michálek.

Před pěti tisícovkami diváků se hrál jako obvykle, kdy do Zlína dorazí Sparta, pikantní souboj. "Byla tady parádní atmosféra, ale vůbec to nezávidím rozhodčím. Fanoušci je tady dostávají pod obrovský tlak, což se v zápase i projevilo," domníval se Michálek.

"Jinak vím, že na Moravě Sparta moc v lásce není, každopádně ke konci už to domácí fandové přeháněli. Některé urážky a házení plných flašek po hráčích je přes čáru," zakončil Michálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články