Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Michálek dal dva góly, Senators přesto prohráli

New York (USA) - Český hokejový útočník Milan Michálek dal ve svém prvním utkání proti bývalému týmu dvě branky, přesto to nepomohlo Ottawě k bodovému zisku. Nikdo další se totiž v dresu Senators neprosadil a kanadský klub v úterním zápase NHL prohrál na ledě San Jose 2:5. Michálek, jenž byl společně s Jonathanem Cheechooem součástí letní výměny za Danyho Heatlyho, skóroval dvakrát ve druhém utkání za sebou. S patnácti góly je nejlepším střelcem týmu a lídrem mezi všemi českými hokejisty v soutěži.

Michálek byl v zápase se šesti střelami nejaktivnějším hráčem Ottawy, jeho trefy ale znamenaly vždy jen snížení manka na 1:2 a 2:4. Mazácky si počínal zejména při prvním gólu, kdy se po rychlém průniku po levém křídle natlačil před branku a bekhendovým blafákem pohodlně skóroval. Druhý zásah přidal v přesilovce a za oba góly si od domácích fanoušků vysloužil bouřlivý potlesk i skandování jména.

K vítězství Toronta 3:0 v Montrealu přispěl jednou asistencí Tomáš Kaberle a dotáhl se v kanadském bodování obránců na vedoucího Mikea Greena. Hráči Maple Leafs položili základ k výhře už v první části, v níž dvakrát skórovali a nerozhodila je ani indispozice brankáře Jonase Gustavssona, který musel být během zápasu odvezen do nemocnice kvůli zrychlenému srdečnímu rytmu. 

Joel Quenneville se stal čtrnáctým trenérem v historii NHL, který dosáhl hranice pěti set výher. Magickou metu pokořil v dramatickém utkání, v němž díky gólu Brenta Seabrooka v jedenácté sérii nájezdů zvítězilo Chicago nad Columbusem 4:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články