Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Metu třiceti gólů chci zase překonat, hlásí Kubalík, druhý ve Zlaté hokejce

Útočník Dominik Kubalík stihl ve své premiérové sezoně v NHL, kterou předčasně ukončila pandemie koronaviru, nastřílet v dresu Chicaga 30 branek a v anketě Zlatá hokejka obsadil druhé místo. Předčil ho jen suverénní David Pastrňák.

Dominik Kubalík
zdroj: ČTK/AP

Kubalík svůj první zápas v NHL sehrál na začátku října v Praze v O2 areně proti Philadelphii a postupně se zařadil mezi opory Blackhawks. "Pro mě to byla taková pohádka, začít první zápas v Praze. Když jsem se to dozvěděl, že tam bude Chicago hrát, tak to byl jeden z mých prvních cílů, co bych chtěl dosáhnout. Když jsem se dozvěděl deset dní před odletem, že bych měl být v základní sestavě, měl jsem hroznou radost a od toho se to vlastně odrazilo," podotkl.

Do Chicaga zamířil loni z Ambri-Piotta, v jehož dresu vyhrál produktivitu základní části švýcarské ligy. V Chicagu potvrdil své schopnosti a v 68 duelech nasbíral 46 bodů a s 30 góly byl suverénně nejlepší střelec mezi nováčky.

"Na začátku sezony byly i zápasy, které nebyly dobré. Přál jsem si, aby to bylo lepší. Potom se to nějakým způsobem změnilo, dostal jsem se do jiné lajny, najednou se to úplně otočilo a začalo se dařit. Já jsem si tu sezonu hrozně užil, bylo to super," uvedl Kubalík, který začal hrát po boku hlavních chicagských hvězd Patricka Kanea a Jonathana Toewse.

Jak se dařilo českým hráčům v aktuální sezoně NHL? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

V produktivitě nováčků Kubalíka v sezoně předčili jen obránci Quinn Hughes z Vancouveru a Cale Makar z Colorada. Právě ti jsou podle něj hlavními kandidáty na Calder Trophy. Sám sobě šance moc nedává. "I kdybych měl volit, tak bych sám sebe nevybral. Ta sezona a výkony byly takové nahoru dolů. Když se podívá člověk na ty dva, kteří jsou tam v tom závodě se mnou, tak bych určitě volil jednoho z nich," prohlásil.

Dosažené mety z první sezony by rád překonal, i když se na pokoření hranice 30 gólů neupínal. "Ale když se mi to povedlo, tak jsem měl velkou radost. Člověku trošku dojde po sezoně, že když se mu to povedlo jednou, že to prostě jde. Už jen to, že může v té lize hrát a může v ní bodovat a být úspěšný. Pro mě je to zase motivace do další sezony, že jsem si nastavil nějakou laťku, kterou budu chtít překonat. Udělám pro to všechno," řekl Kubalík.

V létě chce ještě vedení NHL dohrát sezonu a šanci bojovat v play-off o Stanley Cup má 24 týmů včetně Chicaga. "Já jsem v takovém módu, že je po sezoně. Bude hrozně těžké se do toho zase vrátit, namotivovat se, i když ta vidina, že je rovnou play-off, je veliká. Zvlášť pro nás, protože jsme v play-off nebyli a najednou tam jsme. Je určitě o co hrát, ale bude dlouho trvat, než do toho člověk přepne," prohlásil Kubalík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články