Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Město zbavuje pardubický klub dluhů před prodejem podnikateli Dědkovi

Pardubice očišťují hokejový klub HC Dynamo od dluhů před plánovaným prodejem většinového podílu akcií. Zastupitelé odsouhlasili příplatek devět milionů korun mimo základní kapitál. Rozhodli také o snížení základního jmění ze současných zhruba 54,7 milionu korun na 10,9 milionu korun. Důvodem je úhrada kumulované neuhrazené ztráty minulých let.

Radost hokejistů Pardubic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Podle důvodové zprávy je snížení základního kapitálu v zásadě jediným vhodným způsobem, kterým lze eliminovat výši kumulovaných ztrát.

Jejich souhrnná hodnota dosáhla podle poslední auditované účetní závěrky částky 54 679 350 korun včetně zúčtování ztráty dosažené k 30. dubnu 2019.

Pardubice poskytly exkluzivitu k vyjednávání o akciovém vstupu do HC Dynamo podnikateli a golfovému promotérovi Petru Dědkovi.

O vstup do extraligového hokejového klubu usiloval také vlastník FK Pardubice Vladimír Pitter, který zastupoval sdružení podnikatelů.

Podle vedoucího kanceláře primátora Radima Jelínka město na jednání ve středu 13. května vyřešilo řadu sporných otázek.

"Intenzivní jednání budou dále pokračovat s cílem připravit finální dohodu a předložit ji zastupitelstvu na jednání 4. června," uvedl Jelínek.

Město plánuje prodat většinu akcií. Konkrétní číslo zatím neuvedlo, stejně jako požadavky investora. Pardubice jsou majoritním akcionářem s 96,2 procenta cenných papírů.

Web iSport.cz nedávno uvedl, že Dědek chce převést akcie klubu za korunu a musí být bez dluhů. Za to mimo jiné navýší základní kapitál o 12 milionů korun. Smlouvu požaduje na 15 let a zajistí chod hokejového klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články