Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Město Pardubice už vyčíslilo cenu akcií v hokejovém klubu

Pardubice - Město Pardubice chce prodat své akcie v místním hokejovém klubu za 16 až 19 milionů korun. Cenu 34,8 procent akcií patřících městu určil posudek firmy BDO. O prodeji budou Pardubice jednat s majoritním akcionářem Romanem Šmidberským, který má o akcie zájem a s městem už jednal.

Se Šmidberským, jemuž nyní patří 51 procent akcií klubu, bude jednat šestičlenná pracovní skupina složená z lidí, které navrhnou zastupitelské kluby. Svého zástupce ve skupině budou mít všechny subjekty zvolené do zastupitelstva. "Nejbližším cílem města je v dalším jednání nalézt shodu se současným majoritním akcionářem," uvedla primátorka města Štěpánka Fraňková. Pardubice budou o podmínkách prodeje akcií jednat i s dalším významným akcionářem hokejového klubu a členem představenstva klubu Jaroslavem Šudou.

Šmidberský koupil před několika lety od města 51 procent akcií za 25 milionů korun. Právě historická cena akcií byla jedním z kritérií, které o nové ceně rozhodovalo. "Pro ocenění použil znalec majetkového ocenění na principu cen. Výsledková cena dle posudku je v souladu se zvolenou metodikou stanovena v intervalu mezi 16 a 19 miliony korun," uvedl Miroslav Čada z pardubického magistrátu.

Radní se už před časem shodli na tom, že posláním města by nemělo být vlastnit akcie profesionálních sportovních klubů. A to včetně akcií hokejového klubu, přestože se podle primátorky Fraňkové jedná o sport, který dlouhodobě prezentuje město Pardubice vynikajícím způsobem v ČR i zahraničí. Záměr prodeje akcií podpořilo i zastupitelstvo.

Město chtělo prodat také svůj akcionářský podíl v místním basketbalovém klubu, hrajícím nejvyšší soutěž, nenašlo ale zájemce. Pardubický BK má vedle města další tři akcionáře. Třicet procent vlastní generální manažer klubu Pavel Stara, dalších 30 procent předseda představenstva Miroslav Havlíček a zbylých 25 procent občanské sdružení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články