Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Mensator zachytal a Karlovy Vary poprvé vyhrály venku

Ostrava - Hlavně výtečný výkon brankáře Lukáše Mensatora dovedl hokejisty Karlových Varů v 8. kole extraligy k výhře 4:1 ve Vítkovicích a zároveň prvnímu vítězství venku v soutěžním ročníku. Gólem a asistencí k němu přispěl i útočník Petr Pohl, který ve Vítkovicích poslední dvě sezony působil. Vítkovice prohrály pátý z posledních šesti zápasů.

Po nezáživné úvodní desetiminutovce se zápas zvrtl v souboj vítkovické ofenzívy a karlovarského gólmana Mensatora. Ten bral výtečnými zásahy sebevědomí i elitním útočným esům. Nejprve vložil v 9. minutě perfektně rukavici do pohotové rány Huny, pak lapačkou zkrotil i Ujčíkův projektil. Mezitím však Energie dokázala z první vážnější akce prolomit vítkovickou obranu.

U vyražené rány bývalého vítkovického útočníka Pohla byl ve 13. minutě před brankou nejdřív Doležal a doklepl puk do sítě. Hosté se pak vymanili z tlaku a Málka nebezpečným pokusem zaměstnal i jiný exvítkovický hokejista Gulaši. Zákrok večera však pár sekund před koncem druhé části vytáhl Mensator, který na poslední chvíli lapačkou na hranici brankové čáry zachytil Burgerovu střelu mířící do sítě.

Seriál Burger - Mensator pokračoval ve druhé třetině a vítězil znovu ve famózní formě chytající karlovarský brankář. Vítkovický kapitán ho v přesilovce trefil do ramena a ztroskotal na něm po Szturcově přihrávce i ve stoprocentní šanci ve vlastním oslabení. To už ale domácí prohrávali 0:2; Pohl ujel domácí obraně, a i když při prvním pokusu mu zablokoval hůl Polák, Pohl se ze setrvačnosti instinktivně z otočky ohnal po puku, který i k jeho údivu prošel Málkovi pod betonem do branky.

Mensatora zbavil kouzla teprve ve 42. minutě rychlou dorážkou Klimek a rozpoutal ohromný nápor Vítkovic. Ty měly v krátkém sledu minimálně čtyři stoprocentní příležitosti k vyrovnání, ale karlovarský gólman se překonával a proti Walkerovi, Romanovi vytasil další zákroky z říše snů, při střelách Huny a Klimka ho zachránila tyčka. Největší tlak domácích zmírnilo Szturcovo vyloučení a vzápětí třetí gól, o který se v přesilovce zblízka postaral Zucker. Definitivně tím paralyzoval vítkovickou snahu. Triumf Západočechů pak při power play stvrdil Skuhravý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy zápasu Vítkovice - Karlovy Vary

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 42. Klimek (Sloboda, Klimek) - 13. J. Doležal (Pohl, Skladaný), 30. Pohl (D. Nosek), 52. Zucker (Gřegořek, Pech), 59. Skuhravý Gřegořek). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3 726.

Vítkovice: Málek - R. Polák, Malík, Barinka, Voráček, Sloboda, Rehák, Sedlák - Ujčík, Burger, Szturc - Huna, Roman, Klimek - Svačina, Kolouch, Walker - Šedivý, Hlinka, Kucsera. Trenéři: Trličík a Moták.

Karlovy Vary: Mensator - Gründling, D. Kohn, Gřegořek, Kloz, D. Nosek, Gulaši, J. Látal, Prošek - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, J. Heřman - Pohl, Skladaný, J. Doležal - Klíma, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Těžko se mi hledají slova. Spousta střel, spousta vyložených šancí. Když neproměníte vyloženou šanci, je to hrubá chyba, a my jsme jich dneska nasekali hodně. Nedávali jsme góly. Je pravda, že proti nám stál výborný Mensator, ale to nás v žádném případě neomlouvá. My jsme dneska měli vyhrát."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Každý, kdo zápas viděl, bude souhlasit s tím, že nám zápas vyhrál výborný Lukáš Mensator. Ten mužstvo ve druhé polovině zápasu strhl k obrovské obětavosti a jen díky tomu jsme tady vyhráli. Možná, že posledních deset minut jsme přidali i trochu chytrosti a výsledek jsme si pak pohlídali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články