Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Melicherčíka mrzely ztracené body, nikoliv konec série neprůstřelnosti

Liberec - Na 224 minutách a 20 vteřinách se zastavila série neprůstřelnosti brankáře hokejistů Liberce Marcela Melicherčíka. Slovenský gólman po utkání se Spartou vynuloval postupně střelce Brna, Kladna a Karlových Varů. Inkasoval až v polovině úterního utkání s Pardubicemi z hole Jiřího Cetkovského. Více než přerušení série bez inkasované branky ale současnou libereckou jedničku mrzela po prohře 0:2 ztráta všech bodů.

Marcel Melicherčík
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Konec série bez inkasované branky mě nijak nemrzí, na osobní statistiky si nehraju. Více mě mrzí to, že jsme dnes nedokázali zvítězit a přišli tak o vítěznou sérii," řekl skromně Melicherčík. "Odehráli jsme dobrý zápas. Řekl bych, že jsme byli i lepším týmem, bohužel nám tam nic nespadlo a hosté nás vyučili v efektivitě a z minima dokázali vytěžit maximum," litoval ztráty bodů rodák z Popradu.

Úctyhodná série bez gólu vynesla Melicherčíka i tak na třetí místo historických tabulek extraligy. Za sebou nechal i takovou legendu, jakou je Dominik Hašek. "Je to hezké, člověka to trochu potěší a hezky se to poslouchá, ale já opravdu svoje statistiky nesleduju a neřeším. Rozhodující pro mě je, že jsme dnes nevyhráli a nedokázali bodovat," uvedl brankář, jenž do Liberce zavítal před sezonou z pražské Sparty.

O osudu celého utkání rozhodla 29. minuta, kdy Pardubice vstřelily zásluhou Cetkovského a Sýkory dvě branky v rozmezí 27 vteřin. "Byl to zlomový moment zápasu. Ty dva rychlé góly nás dnes stály vítězství. Hosté se poté soustředili hlavně na obranu a výsledek i s trochou štěstí již ubránili," litoval Melicherčík.

Zápas byl přímým soubojem týmů z konce elitní desítky. Bílí Tygři se v případě tříbodového zisku mohli bodově dotáhnout na svého dnešního soka. Pardubice však předvedly poctivý výkon a po vítězství se svému soupeři vzdálili na rozdíl šesti bodů. "Byl to pro nás důležitý zápas, chtěli jsme bodovat naplno, dotáhnout se na Pardubice a upevnit si postavení v desítce. Bohužel hosté byli dnes efektivnější v koncovce. Nezbývá než přivézt v pátek body z Chomutova," uzavřel Melicherčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Pardubice
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články