Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Melichar ukončil kariéru, Pardubice už mají náhradu

Pardubice – Hokejový obránce Josef Melichar nečekaně ukončil hráčskou kariéru. Dvaatřicetiletý bek, který se stal v létě posilou extraligových Pardubic, to vysvětlil osobními důvody. Vedení Východočechů se jej i přes platnou smlouvu rozhodlo ze svých služeb uvolnit. Pardubice naopak posílí americký obránce Casey Borer, který se stal třetí zámořskou posilou klubu. Již dříve předloňský mistr angažoval ze zámoří útočníky Coreye Elkinse a Jonathana Sima. Pětadvacetiletý Borer má na kontě šestnáct zápasů v NHL.

Josef Melichar
zdroj: ČTK

Odchovanec českobudějovického hokeje Melichar působil v minulé sezoně ve svém mateřském klubu a ve švédském Linköpingu. V létě se ale obránce, který má za sebou desetileté angažmá v zámoří a 354 zápasů za Pittsburgh, Carolinu a Tampu, rozhodl vrátit domů. Necelý měsíc před začátkem extraligy však ohlásil konec kariéry.

Melichar je již druhým hráčem, kterého Pardubice v létě uvolnily ze svých služeb, přestože měl platnou smlouvu. S ohledem na zdravotní problémy manželky v týmu předčasně skončil útočník Adam Pineault. Východočeši o tom, že jedna z avizovaných letních posil nebude za ČSOB Pojišťovnu hrát, věděli už delší dobu. "Ale potřebovali jsme vše legislativně vyřídit v rámci extraligy," uvedl generální manažer Zbyněk Kusý.

Utkání Vítkovice - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Perníkáři tak již měsíc hledali za Melichara náhradu a nakonec se rozhodli angažovat někdejšího amerického juniorského reprezentanta. "Hledali jsme obránce s defenzivním stylem, aby měl co nejméně trestných minut," řekl Kusý. Rodák z Minneapolis Borer působil v uplynulé sezoně na farmě Caroliny v Charlotte a v 67 zápasech vstřelil dvě branky, přidal 12 asistencí a nasbíral 26 trestných minut.

"Všichni věříme, že se mu v České republice bude dařit a naváže na kvalitní výkony ze zámoří. Měl by přiletět 23. srpna a zhruba 27. srpna po nezbytných lékařských prohlídkách a dalších procesech by se měl zapojit do přípravy," dodal Kusý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články