Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Měli jsme i štěstí, ale asi to tak mělo dopadnout, usmíval se spokojený Čiliak

Praha – V první části v rozmezí 22 vteřin musel lovit puk ze své sítě, Marka Čiliaka ale těžký start v úvodním čtvrtfinále proti Spartě nepoznamenal. Spíše naopak. Brankář Komety od té doby skvělými zákroky držel svůj tým a stal se jednou z klíčových postav obratu Brňanů na 3:2. Šestadvacetiletý gólman přiznal, že ani za špatného stavu nepřestával věřit. V závěrečných sekundách zažíval ale pořádné nervy.

Marek Čiliak
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Bylo to těžké, ale pořád jsem věřil. Řekli jsme si, že si musíme věřit za každého stavu. Po druhém gólu psychika nebyla ideální, to je jasné, ale pak jsem tam něco chytil, takže jsem se do toho dostal. A velmi mi pomohla hlavně druhá třetina," řekl Čiliak, jenž si nakonec připsal 30 úspěšných zákroků a ve druhé dvacetiminutovce mu dvakrát pomohla branková konstrukce.

Kometa prohrávala po první třetině 0:2, ale v kabině žádná bouřka nebyla. "Něco jsme si řekli, ale ne že bychom si nadávali. Snažili jsme se povzbudit a řekli jsme si, že jsme zbytečně nervózní. Druhou třetinu to z nás spadlo, oni měli šance z přesilovek a třetí třetinu to zatáhli, chtěli hlídat výsledek a nám to vyhovovalo," uvedl Čiliak.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. utkání Sparta Praha - Kometa Brno

Hosté ve třetí části zápas otočili a těsný náskok ubránili i ve více než dvouminutové power play Sparty. "Byla strašně dlouhá. Chtěl jsem, abychom trefili prázdnou branku, a když jsem viděl, že to jde za modrou a vedle, tak jsem jen počítal vteřiny z kostky a tlačil čas. Byl to strašný tlak," řekl šestadvacetiletý gólman, jenž musel zlikvidovat několik šancí domácích hráčů.

"Měli jsme i štěstí, asi to tak mělo dopadnout. Děkuji za výsledek a pitvat se v něm nebudu," usmíval se Čiliak.

Brno vede v sérii 1:0, ale uvědomuje si, že čtvrtfinále bude asi ještě dlouhé. "Výhra venku potěší, ale radost bude jen do půlnoci. V úterý se hraje další zápas a série se hraje na čtyři výhry. Musíme se připravit a nemůžeme se nechat ukolíbat," řekl Čiliak. "Doufám, že dnešní třetí třetina nás nakopne. Nesmíme nic podcenit a musíme se na duel nachystat od začátku," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články