Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Měli bychom být větší svině, říká Pöpperle

Praha - Hokejisté Sparty se ve druhém čtvrtfinálovém utkání play-off extraligy nedokázali vyrovnat s tvrdostí hráčů Vítkovic a i proto prohráli 0:1. Podle brankáře Tomáše Pöpperleho musejí Pražané v sobotním pokračování série oplatit soupeři stejnou mincí. Dobře si ale uvědomuje, že takhle se v play-off hraje.

Tomáš Pöpperle
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Oni na nás vlítli a trošku šli po našich elitních hráčích. Od toho se to celé odvíjelo," okomentoval Pöpperle ataky vítkovických hráčů na Petra Tona a Jaroslava Hlinku v první třetině. "Na Toňáka (Tona) to bylo čisté, jen ho (protihráče) neviděl. Když ale někdo dostane po buly krosček, tak je to spíše záměrné. To by do toho patřit nemělo," řekl k faulu Patrika Valčáka na Hlinku, po kterém centr první formace domácích do konce třetiny zamířil do kabin.

Zároveň přiznal, že si není jistý, zda dnes Sparta byla na podobnou hru soupeře připravena. "Bylo to tvrdé. Nevím, jestli jsme na to nebyli připravení, ale trefili hráče, které by (trefit) neměli. Takhle to ale v play-off je," uvedl Pöpperle, který věří, že v sobotu bude situace jiná. "Měli bychom přitvrdit. Taky bychom měli být, když to řeknu sprostě, trošku větší svině. V play-off je to o tom," podotkl.

Zápas rozhodla situace v poslední minutě. "Byla to naše chyba. Nevyhodili jsme puk a oni z ničeho dali po teči gól. Dnes to bylo o jednom gólu a bohužel jsme ho dostali my," litoval Pöpperle, který ale ocenil i hru soupeře. "Vítkovice hrály dobře, urputně. Moc nás nepouštěly do šancí a co tam prošlo, tak to Filip (Šindelář) chytil," uznal.

Kolouch: Věděli jsme, že musíme Spartu rozhodit

Pochopitelně spokojenější byl se zápasem střelec jediné branky zápasu Petr Kolouch. "Snažili jsme se do toho jít na sto procent od začátku a k tomu patří i osobní souboje. Věděli jsme, že Spartu musíme rozhodit, že je doma hodně silná. A myslím si, že se nám to podařilo," řekl Kolouch. "Nemyslím si ale, že je to klíč speciálně na Spartu. Platí to na každého," doplnil.

Dvaadvacetiletý útočník zápas rozhodl v samotném závěru, když už to vypadalo, že se bude prodlužovat. U své trefy ocenil přínos Michaela Vandase, který u mantinelu vybojoval puk, i střelu Richarda Stehlíka. "Já jsem byl sám před brankou a se štěstím jsem to tečoval. To k tomu ale patří," řekl Kolouch. Do konce normální hrací doby v tu chvíli zbývalo 46 sekund, Vítkovice ale podle něj na prodloužení ještě nemyslely.

"Říkali jsme si, že chceme rozhodnout v normální hrací době a naštěstí se to podařilo," uvedl odchovanec moravského klubu. Oba celky měly v závěru hned několik šancí, hosté ale o trochu více. "Myslím si, že Spartě trošku došly síly. My jsme hráli celý zápas na čtyři lajny, oni to střídali nepravidelně," řekl.

Vítkovice vyhrály na ledě Sparty už potřetí v sezoně, teď ale chtějí uspět doma, což se jim ještě nepodařilo. Pražané totiž oba duely v základní části v Ostravě vyhráli. "Budeme určitě chtít navázat na výkony z Prahy," řekl Kolouch, podle nějž bude nyní Sparta jako vítěz základní části nyní více nervózní. "Uvidíme, s čím přijedou k nám. My se ale budeme snažit využít domácí prostředí a třeba ho přetavit ve dvě výhry," dodal Kolouch. 


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články