Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Medaile pro MS dvacítek jsou inspirované ocelářstvím. Byl bych rád za jakoukoliv, usmívá se kouč Varaďa

Cenné kovy pro světové talenty jsou připraveny. Z průmyslové tradice Ostravy a Třince vycházejí modely medailí pro nejlepší týmy mistrovství světa hokejistů do 20 let, které se bude hrát na přelomu roku v prosinci a lednu. Návrh předvedl architekt a šperkař Oldřich Sládek.

Je nám líto, video expirovalo.
Medaile pro šampionát dvacítek jsou inspirované ocelářstvím

Při práci se nechal inspirovat průmyslovou historií moravskoslezského regionu, zvláště pak ocelářstvím, které je jedním z charakteristických odvětví pro obě města.

"Najít inspiraci nebylo těžké právě s ohledem na tuhle historii. Estetika medailí vychází z podoby ocelových měst, jejich tradiční průmyslové podoby a principu jejich stavby," vysvětlil Sládek v Třinci.

Nejcennější medaile jsou galvanicky zlaceny čtyřiadvacetikarátovým ryzím zlatem a jejich stuha má červenou barvu. Stříbrné jsou ponechány v barvách oceli a doplněny modrou stuhou. Plechy na bronzové medaili jsou zlaceny červeným zlatem a je mezi ně vložena stuha bílé barvy. Společnou mají velikost, v průměru měří šedesát milimetrů a jejich šířka je půl centimetru.

"Medaile vypadají skvěle. Ale cesta k nim je ještě pěkně daleká. I kdyby vypadaly sebehůře, za jakoukoli bych byl hodně rád," usmál se kouč českého národního týmu Václav Varaďa.

Mistrovství světa dvacítek se v Česku konalo doposud třikrát; naposledy před dvanácti lety. Zatímco v Ostravě se už v roce 1994 hrálo, Třinec čeká premiéra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články