Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mečbol číslo dvě. Zlín sahá s Brnem po titulu, tentokrát doma

Zlín - Hokejisté Zlína mají druhou šanci ukončit finálovou sérii s Kometou Brno a získat po deseti letech extraligový titul. Na rozdíl od předchozího duelu budou mít berani v pátek výhodu domácího prostředí, ve kterém dosud v sérii ani jednou neinkasovali a obě utkání v úvodu série vyhráli 3:0. Utkání sledujte od 18:00 živě na programu ČT sport a našem webu.

Utkání Zlín - Brno
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Zlín po úvodních třech vítězstvích utrpěl v úterý v Brně první porážku a Kometa začala živit naději na možný obrat v sérii. "Musíme se vrátit k naší hře z úvodních tří zápasů, kdy jsme vycházeli ze zajištěné obrany a hráli trpělivě. Soupeře jsme nepouštěli do šancí. Naopak v posledním zápase jsme se dopustili několika chyb a nedařily se nám příliš ani přesilovky," uvedl asistent kouče Zlína Juraj Jurík.

Komplikací pro Zlín je pravděpodobná absence čerstvě potrestaného útočníka Ondřeje Veselého, který je nejlepším střelcem play-off a po Petru Čajánkovi s osmi brankami a pěti asistencemi druhým nejproduktivnějším hráčem v týmových statistikách vyřazovacích bojů. Vedení PSG ale proti rozhodnutí o dvouzápasovém trestu za faul z předchozího utkání podalo odpor, kterým by se měla disciplinární komise zabývat dopoledne v den zápasu. "Byla by to pro nás citelná ztráta. Museli bychom se s ní ale vyrovnat," řekl Jurík.

Hráči Komety po prvním finálovém vítězství ožili, dnešní trénink provázely legrácky a dobrá nálada. "Jednou jsme nad Zlínem vyhráli, teď máme cíl vyhrát podruhé. Dál nic neplánujeme. Odehráli jsme dobrý poslední zápas a máme se z čeho odrazit," uvedl kouč Vladimír Kýhos. "Hraje se o bytí, nebytí. Nemáme kam uhnout. Otočit sérii není těžké. Je to pouze o hlavách hráčů, kteří si musí věřit. Bude to o nasazení, obětavosti, touze nenechat projít žádnou střelu. Podřídit svoje ego kolektivu," pokračoval brněnský kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlín a Brno před pátým extraligovým finále

Brňané se v posledních dvou zápasech opět herně zvedli. "Je to o fyzické kondici. Doufám, že se na svazu někdo zamyslí nad termíny play-off. Pouhé dva dny odpočinku po sedmém semifinále nestačily. Kdybychom hráli například se Spartou ještě tři prodloužení, tak by se jednalo o další zápas. Je to špatně nastavené," dal brněnský kouč najevo, že se stále nesmířil s prohrou v prvním finále ve Zlíně.

Brněnský kapitán Leoš Čermák nepočítá s tím, že soupeře bude svazovat tlak domácího prostředí. "Zlín hraje celé play-off stejný hokej. Nenechají se vybláznit. Budou hrát stále svoji hru ze zabezpečené obrany a čekat na šance," očekává Čermák. Za stavu 1:3 považuje šance Komety trochu za loterii. "Ke které je potřeba troška štěstí. Nemá význam se zbytečně stresovat. Důležitý bude poctivý výkon na všech pozicích," řekl brněnský útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články