Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Mazanec: Bylo poznat, že Frölunda je trošku někde jinde. Na ledě jsme ale nechali všechno

Ani velmi dobrý výkon brankáře Marka Mazance nepomohl Hradci Králové k výhře ve finále Ligy mistrů nad Frölundou. Východočeši doma prohráli s obhájcem prvenství 1:3 a osmadvacetiletý gólman Hradce po zápase přiznal, že Indiáni vyhráli zcela zaslouženě.

Marek Mazanec
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Musím říct, že ani nejsem moc zklamaný. To je hokej. Soupeř byl dnes lepší a já musím poděkovat klukům, protože na ledě nechali všechno. Každý do toho dal maximum. Bylo poznat, že Frölunda je trošku někde jinde," řekl Mazanec.

Hráči Frölundy podle něj domácí tým přehráli v důrazu. "A v detailním provedení, které v útočném pásmu i v obraně uměli. My jsme si žádné dorážky nevytvořili, oni měli dorážku každou chvíli. Umí to. Kdyby jim góly nenapadaly v první třetině, tak by to možná byla jen otázka času a napadaly by tam později," řekl.

Mazanec při soupeřových přesilovkách v závěru první třetiny několik šancí zastavil, poté ale v rychlém sledu třikrát inkasoval. "Moc se s tím dělat nedalo. Udělal jsme maximum, ale bohužel se jim to odrazilo do prázdné brány a oni si s tím umí poradit. Byli lepší ve všem," řekl Mazanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec Králové prohrál ve finále LM s Frölundou

Úřadující švédský šampion předvedl mnohem lepší výkon, než na jaký jsou Hradečtí zvyklí z extraligy. "Byl to cvrkot, ale nic, s čím bychom nepočítali. Jen jsme si s tím neuměli poradit. Oni jsou takticky vyspělí, zkušení, což taky hodně rozhodlo. Přehráli nás," uznal odchovanec Písku.

I přes prohru si Hradečtí užili aplausu fanoušků, kteří je ve vyprodané aréně neúnavně podporovali po celé utkání.

"To bylo neskutečné. Musím divákům poděkovat za celou Ligu mistrů, že to s námi prošli venku i doma. Je neuvěřitelné, že obětovali svůj čas a peníze, jezdili nás podporovat a i doma byla kulisa neskutečná. Věřili nám celý zápas, za což jim patří obrovský dík," ocenil Mazanec fanoušky Hradce.

Východočeši se postupem do finále postarali o největší úspěch v klubové historii. Dosavadním maximem byla dvě extraligová semifinále.

"Na začátku nikdo moc nečekal, že se dostaneme takhle daleko. Navíc si myslím, že i finále jsme odehráli obstojně. Užili jsme si to, bylo to krásné. Jen ta třešnička tomu chybí. Nechali jsme ale na ledě všechno," dodal Mazanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články