Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Mazancovi při nájezdu radili fanoušci a finále se nebojí. Ať klidně přijedou NY Rangers, hlásí odhodlaně

Takovou osmiminutovku už nečekal. Po poměrně poklidném zápase musel Marek Mazanec v závěru odvety semifinále Ligy mistrů proti Djurgaardenu řešit dvě trestná střílení. Brankář Hradce Králové ale puk za svá záda podobně jako v celém utkání nepustil a stal se jednou z klíčových postav při postupu českého celku do finále, kde narazí na obhájce z Frölundy. "I kdyby ale přijeli New York Rangers, je to finále, do něhož půjdeme tak jako tak na krev," prohlásil.

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec a obránce Richard Nedomlel slaví postup v Lize mistrů
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Kluci hráli výborně defenzivně. Prakticky celý zápas jsem moc práce neměl, musel jsem si jen odchytat to svoje. Tedy až na ten konec, kdy těch pár minut nejspíš chtěli, abych si to taky zasloužil. Dopadlo to ale jinak dobře. Musím kluky pochválit, hráli výborný hokej. Fakt nádhera, co předvedli. Všichni hráli zodpovědně a jsem s nimi moc spokojený," ocenil spoluhráče Mazanec, který při výhře 3:0 chytil všech 24 pokusů.

"Skoro celý zápas jsme soupeři nepůjčili puk. Nějaké střely tam měli, ale něco chytit musím. Až na ty poslední minuty super. Těch přesilovek se budeme muset příště asi zříct, to prostě hrát nemůžeme, protože mívá soupeř víc šancí při jeho oslabení než ve hře pět na pět," dodal s úsměvem osmadvacetiletý písecký rodák.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec porazil Djurgaarden i podruhé a je ve finále Ligy mistrů

Cenná nula byla asi nejvíce v ohrožení při dvou trestných stříleních. První proti němu jel hostující kapitán Jacob Josefson, ale nedostal se ani k zakončení, Mazanec mu puk vypíchl holí.

"Měl jsem hned jasno, co udělám, protože mně nájezdy moc nejdou. Říkal jsem si, že buď se nechám vykoupat, nebo mu skočím pod nohy. Počkal jsem si, až se podívá na puk. Také jsem mohl být za blbečka, kdyby mě objel nebo to dal pode mnou. Zaplaťpánbůh, že to vyšlo. Udělal jsem to už snad jednou za Slovan Bratislava normálně ve hře, ale ono se to musí vážně dobře načasovat. Když se trefí ten puk, vypadá to efektivně, v opačném případě je ten gólman za úplného trotla," připustil Mazanec.

Proč změnil Hradec Králové přístup k Lize mistrů? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Ve druhém případě to bylo jiné, Patrik Berglund svižnou ranou zakončil a puk se velmi rychle odrazil od branky zpět do hřiště. Ani rozhodčí si nebyli zpočátku jistí, zda nevylétl z branky a neodrazil se od horního oblouku. Došlo tak na video, Mazanec se mezitím obrátil směrem k tribuně.

"Koukal jsem se na lidi za sebou, protože ti to viděli daleko líp než já. Všichni říkali, že to gól nebyl. Tak jsem jim věřil. A pak jsem se podíval na tyčku, která byla furt mokrá od puku, tak už jsem věděl, že to gól nebyl. To už jsem si byl jistý," řekl Mazanec.

Východočeši oslnili suverenitou, s jakou Djurgaarden vyřadili. "Je to o tom si říct, co musí každý kluk na ledě udělat. A pak to zodpovědně plnit. Nechodit do nějakých risků, víc ze zodpovědné obrany a jít po nich, když je vidět, že po nich jít můžeme. Tak jsme si to také v kabině řekli. Pak se hraje lehce. Každý systém může fungovat, ale každý jednotlivec ho musí plnit na tom ledě," zdůraznil Mazanec.

Už se těšil na domácí finále proti obhájci Frölundě. "Těším se moc, protože v odvetě už byla plná hala lidí. Myslím, že na finále jich přijde ještě o něco víc, nejspíš bude potřeba přistavět ještě o štok, abychom se sem všichni vešli. Je to cenné proto, že reprezentujeme město, český hokej a klub jako takový. Je to cenné pro všechny," řekl Mazanec.

Soupeřem bude dosavadní suverén krátké historie Ligy mistrů Frölunda, která bude usilovat o čtvrtý triumf za šest ročníků. "Je mi to docela jedno. Už jsme je porazili jednou, tak snad je porazíme znova. Je ale vážně asi jedno, kdo přijede. I kdyby přijeli New York Rangers, je to finále, do něhož půjdeme tak jako tak na krev," prohlásil Mazanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články