Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Marosz: Na Spartu se vždy precizně nachystáme

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Třinec na Spartu umí, což potvrdil i ve 30. kole. Hlavní zásluhu na tom měl útočník Rostislav Marosz, který sám gól dal, a navíc na jeden i přihrál Rastislavu Špirkovi. Třinec tak slaví triumf 2:1, po kterém navýšil své vedení v tabulce.

Radost třineckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Sparta je kvalitní mančaft, ale my se na ně vždycky opravdu precizně nachystáme. Je to super, že s nimi máme letos takovou bilanci. Zvedne nám to sebevědomí, ale musíme to potvrdit doma ve čtvrtek proti Karlovým Varům," řekl Marosz.

Do jedné z ústředních rolí se třinecký odchovanec pasoval nejen díky produktivitě. Těsně před rozhodujícím gólem ve 49. minutě na hranici pravidel překazil brejk dvou na jednoho a hosté se za neodpískaný zákrok na rozhodčí řádně zlobili. "Nebudu se k tomu vyjadřovat. Mám na to svůj názor. Rozhodčí to nepískl, šli jsme znovu dopředu a byl z toho vítězný gól," řekl Marosz. Ani Pražané situaci nechtěli příliš rozebírat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Sparta

Třinec popáté za sebou zaznamenal vítězství rozdílem jednoho gólu. Tentokrát ale měl namále a hlavně v době sparťanského tlaku v úvodu třetí části Ocelářům bylo úzko. Domácí navíc museli vstřebat vyrovnání devět sekund před koncem druhé části.

"Něco jsme si k tomu řekli. Bylo tam více chyb najednou a pochopitelně to není nic příjemného. Ale oklepali jsme se z toho a do konce utkání šli s čistou hlavou. Zlomový moment byl asi nájezd, který pak Šimon (Hrubec) chytil. My jsme pak dali druhý gól a bereme skvělé tři body," řekl Marosz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články