Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Maraton nájezdů rozhodl v osmé sérii Roman, Vítkovice udolaly Liberec 2:1

Bitvu dvou týmů z první čtyřky zvládly lépe Vítkovice, ve 38. kole udolaly Liberec 2:1 v nájezdech. V osmé sérii rozhodl rozstřel Ondřej Roman. Bílí Tygři udrželi druhou příčku, Ostravané už na ně ale ztrácí pouze bod.

Utkání Vítkovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Zápas začal s neplánovaným třicetiminutovým zpožděním kvůli poruše rolby a ve svižně hraném úvodu jako první udeřili domácí.

Hostům v šesté minutě po nevyužité přesilovce ujela patrně nejnebezpečnější dvojka současných Vítkovic, Will vyrazil ránu Stránského jen před Zdráhalovu hůl, která pak puk zblízka zametla do sítě.

"Někdy to tak je, že se ten začátek nepovede, ale jsem rád, že jsme rychle naskočili na tu vlnu, co jsme chtěli, a odehráli tady dobrý zápas," konstatoval gólman Liberce Roman Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Liberec však stále výrazněji dával najevo svou kvalitu a druhá desetiminutovka úvodní části probíhala v jeho režii.

Hosté se z tlaku dostali několikrát do šancí, ale Bartošák byl ve vítkovické brance jako skála a pokusy Lence či Filippiho ho nepřekvapily.

Vzhled utkání se příliš neměnil ani ve druhé části. Severočeši se snažili tvořit hru, častěji pobývali v útočném pásmu a soupeř vyčkával na brejkové situace.

Vyloženou příležitost k vyrovnání promarnil v 36. minutě Filippi, jehož sólový nájezd zlikvidoval Bartošák.

Následně se otevřel prostor pro únik i domácímu Zdráhalovi, který však tváří v tvář Willovi také selhal.

Intenzita liberecké aktivity vzrůstala konstantně s blížícím se koncem. Severočeši trávili ve vítkovickém pásmu celá střídání, Bartošák kryl ránu Kvapila a odolával až do třetí přesilovky hostů.

Ve 48. minutě hosté vyšachovali rychlými přihrávkami domácí čtveřici a Kvapil zavěsil do prázdné branky.

Pak se po dlouhé době při hře pěti na čtyři usadily v pásmu i Vítkovice, ale Tybor Willa v gólové šanci nepřekonal.

Prodloužení mohl rozseknout znovu Kvapil, po jeho ráně ale domácí ochránila tyč. Vítkovice pak odehrály dvouminutovou přesilovku čtyři na tři sice v tlaku, avšak bez čisté příležitosti.

Rozhodla proto až osmá série nájezdů, ve které se parádním blafákem prosadil Roman. "Těší to hodně. Víme, že doma jsme silní. A do pauzy doma nehrajeme, to je škoda. Ani venku nehrajeme špatný hokej, doma se nám to daří vždycky nějak ubít, venku občas ne, tak doufám, že na to navážeme teď v Litvínově," dodal Roman.

HC Vítkovice - Bílí Tygři Liberec 2:1 po nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. P. Zdráhal (Š. Stránský), rozhodující sam. nájezd O. Roman - 48. M. Kvapil (Birner, Filippi). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 5893.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Gregorc, Šidlík, T. Černý, J. Mrázek - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Poletín, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - Lenc, L. Hudáček, Birner - Valský, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - M. Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Jakub Petr (Vítkovice): "Byl to další ze soupeřů v dlouhé sérii domácích zápasů, ve které jsme tady měli tři kandidáty na titul a jsem rád, že hráči k tomu přistoupili, jak přistoupili. Ani v jednom z těch tří utkání jsme nebyli lepším týmem, ale v kontextu úterního utkání jsem rád, jak mužstvo zareagovalo. Do puntíku plnilo plán. Byly tam i nějaké šance na odskočení, ale celkově musíme být maximálně spokojeni, že jsme uhráli plusový bod."

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme nevstoupili dobře. Asi se na nás podepsal pozdní začátek, což bylo pro obě mužstva stejné. My jsme ale nebyli připraveni a zaslouženě jsme prohrávali. Pak se zápas vyrovnal a čím dále utkání šlo, začali jsme tahat za delší konec. Hráli jsme proti urputné obraně soupeře a jsme rádi, že jsme uhráli bod. Trošku jsme věřili, že Olesz nebo Tybor odvolají jeden z faulů, které na ně byly písknuty. To mě mrzí, a i proto je český hokej tam, kde teď je. V nájezdech jsme měli šanci zápas vyhrát, bohužel se nestalo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články