Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Manažer Sparty Ton: Od začátku sezony se chceme pohybovat v nejlepší šestce

S hokejovou Spartou slavil dva tituly a je nejlepším střelcem v historii pražského klubu. V pozici sportovního manažera klubu se ale Petr Ton teprve rozkoukává. Klubu chce pomoct k návratu do popředí tabulky, už od začátku sezony by se chtěl pohybovat v elitní šestce.

Petr Ton
zdroj: ČTK/PR

"Ve čtvrtek se to zveřejnilo, v pondělí jsme se představili týmu, teď už děláme rozhovor. Přijde mi, že se od rána do večera nezastavím. Vše zatím poznávám, získávám informace. Přebírám nejdůležitější věci," popsal Ton poslední hektické dny.

Již před jeho příchodem Sparta představila hlavní posily pro příští sezonu a změny v kádru, takže Ton nebude mít klíčovou roli v sestavování týmu.

"Přišel jsem ke kádru, který je z velké části sestavený. Uvidíme, jestli se nám v létě podaří tým ještě doplnit, nebo po dohodě s trenéry přivedeme posily až v průběhu soutěže. Titul se nevyhrává v září," podotkl Ton.

Nový šéf sportovního úseku už má za sebou i setkání s trenérem Uwem Kruppem, jenž Spartu povede druhou sezonu. "Cítím z něj obrovskou chuť, je plný elánu. Teprve se poznáváme, zatím jsem se vyptával spíše já. Spolupráci manažera s trenérem vnímám jako hodně důležitou. Nastínil jsem mu, že bych se chtěl od začátku sezony pohybovat mezi šesti nejlepšími týmy, a slíbil mu, že mu připravím co nejlepší podmínky," řekl Ton.

Sparta má nyní na soupisce čtyři brankáře, devět obránců a 20 útočníků. Ton ale ještě plánuje mužstvo posílit. "Rád bych měl k dispozici dva produktivní beky, což je ale nedostatkové zboží. Na trhu se objevují zajímavá jména, která by mohla pozvednout kreativitu. Jména ale zatím prozrazovat nechci. Samozřejmě bych rád získal i produktivního útočníka do 25 let. Takového hráče aktuálně na trhu nevidím," uvedl Ton.

Pražané letos podruhé za sebou nedokázali postoupit ani do čtvrtfinále play-off. Ton, který sledoval poslední sezonu z pozice televizního experta, se do minulosti moc ohlížet nechce.

"Chci se klukům pokusit nastavit do hlavy věci, které by mohly fungovat. Věřím i našim mladým klukům. Nákup drahých hráčů nemusí být zárukou úspěchu. Největší problém českého hokeje je, že umíme dobře mluvit o tom, jak makáme, ale nemakáme. Jinak by všichni hráči v zahraničí nebyli vždy tak vykulení, jak se v jiných ligách maká i bez trenérů," podotkl Ton, který působil šest let ve Finsku.

Nástupce Michala Broše chce na Spartě změnit například i zázemí v tréninkové hale v Holešovicích. "Chci zvýšit komfort nejen A týmu, ale i mládežnickým kategoriím," řekl Ton, jenž se chce více věnovat i kondiční přípravě nebo správné stravě.

"Chci také s kluky co nejvíce mluvit a vštípit jim do hlavy, že než hledat chybu v systému a trenérovi, je třeba ji hledat především nejdřív u sebe," podotkl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články