Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Máme určitě na víc, než jsme ukázali, nabádá Čiliak a varuje před častými přečísleními

Jen sotva si asi mohl Marek Čiliak představit horší začátek svého prvního extraligového vystoupení v dresu nováčka Českých Budějovic. Hradec Králové udeřil na začátku z každé šance, do níž mu pomohla hodně propustná obrana Jihočechů. Třicetiletý slovenský gólman však neutekl z branky ani za stavu 0:3 po třech minutách a 42 sekundách hry a v dalším průběhu uchránil mužstvo od většího výprasku, než jakým byl konečný stav 1:5.

Českobudějovický brankář Marek Čiliak
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Úvod byl v podání hráčů Motoru mimořádně špatný. "Ani nevím, čemu to přičíst... Jestli jsme byli nějak přemotivovaní, nebo něco takového. Každý z nás určitě moc chtěl. Ono je to těžké, když je to první zápas, ale my si musíme na to nastavit hlavy. Vím, je to skok z první ligy, ale máme určitě na víc, než jsme ukázali. V první třetině jsme měli nějaké šance, ale nedali jsme je, soupeř ano. Měl hned několik přečíslení," řekl Čiliak.

A měl také recept na zlepšení. "Stačí dodržovat systém a vyvarovat se těch velkých chyb. Oni to pak zatáhli a pohlídali si to. Už nám nic nedovolili. My se ale musíme prosazovat také vepředu, máme už delší dobu problém dávat góly ve hře pět na pět. To se musí změnit. Navíc na druhé straně děláme hrozné chyby a pouštíme soupeře do opravdu mnoha přečíslení," uvedl Čiliak.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Hradec Králové

"Říkáme si to pořád dokola. Propadáváme tam, jsou tam chyby, které se nám prostě na této úrovni stávat nemohou. Musíme si to pohlídat. Není vůbec hanba to v této soutěži třeba více zatáhnout nebo jen vyhodit puk. To tak prostě je. A my to budeme muset začít plnit. Každý z nás tu chce určitě vyhrávat, ale musíme přepnout na vyšší stupeň," zdůraznila velká letní posila Českých Budějovic.

Motoru České Budějovice se obsáhle věnoval nový díl Hokej fokus podcastu:

Zdálo se, že entuziasmus domácích Jihočechů hodně naboural už laciný první gól po pouhých osmi sekundách. "Musíme se na to podívat a rozebrat si to. A říct si, že takhle to nejde dál. Ode mě až po posledního hráče si to musíme v hlavě nastavit jinak. Já mužstvu věřím a jsem přesvědčený, že můžeme hrát s každým. Já myslím, že na naší straně je ta výhoda, že nemusíme být nijak pod tlakem, spíš soupeř by měl mít obavy z nás. Dokážeme hrát určitě s každým, ale nemůžeme být zakřiknutí," nabádal.

"Je to škoda. Všechno rozhodla už první třetina. Možná to bylo opravdu tím, že jsme byli přemotivovaní, ale doufám, že to z nás rychle spadne. Když dáme navíc takovému mužstvu tolik přesilovek, je to pak složité. I když jsme oslabení hráli dobře, stojí to hrozně moc sil. Těch faulů se musíme vyvarovat, mnohé z nich byly zbytečné," připomněl dvojnásobný extraligový šampion z let 2017 a 2018, kdy pomohl k titulům Brnu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články