Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Máme problém v hlavách, říká po další prohře Brna Čiliak

Liberec - Dělal, co mohl. Brněnský brankář Marek Čiliak si v utkání na ledě lídra z Liberce připsal celkem 43 úspěšných zákroků a dlouhou dobu tak držel pro Kometu šanci na bodový zisk. Ani jeho skvělý výkon ale na vítězství nestačil. Kometa podlehla Bílým Tygrům 0:2 a připsala si již pátou porážku v řadě.

Brněnský Marek Čiliak
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Myslím si, že problém je pouze v našich hlavách, hokej jsme určitě hrát nezapomněli. Musíme začít od maličkostí, tvrdě makat a víc si věřit. Snad se nám podaří ubojovat nějaký zápas a začne se nám více dařit. Sezona ještě není u konce, proto musíme stále bojovat," nabádal Čiliak.

"Věděli jsme, že Liberec má velkou formu. Hraje v neskutečné pohodě, dovolí si a dává hodně branek. Naší taktikou bylo hrát poctivě do obrany a čekat na nějaký brejk. To se nám dlouhou dobu dařilo, po dvou třetinách to bylo stále bez branek. Bohužel jsme pak udělali chybu před prvním gólem, kdy nám Liberec ujel po buly. To je nabudilo, rychle přidali i druhý gól a bylo rozhodnuto," hodnotil zápas Čiliak.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Brno

Nejsme tam, kde jsme chtěli být

Brněnská jednička dlouho držela Kometu nad vodou a na jeho výstroji či v lapačce končila jedna střela za druhou. Liberečtí na něho vyslali hned 45 střel, dvě nakonec skončily za jeho zády. Sám Čiliak však přiznává, že i přes porážku ho zápas bavil. "Cítil jsem se dobře, zápas mě bavil a užil jsem si ho. Myslím, že asi každý gólman je raději, když je v tempu. Liberec hraje výborně do ofenzivy, puky mě dnes ale celkem trefovaly," řekl rodák ze Zvolena.

Brno padlo popáté v řadě bez bodového zisku a je i nadále v krizi. V tabulce se krčí až na devátém místě a na příčky zaručující přímý postup do čtvrtfinále ztrácí již propastných devět bodů. S touto bilancí nemohou být ambiciózní Moravané spokojeni. "Před sezonou jsme mířili určitě výš. Deváté místo není tam, kde bychom chtěli být. Momentálně ale nejsme v pohodě a nedaří se nám. Nedáváme branky, prohráváme souboje a děláme zbytečné chyby," uvedl slovenský brankář, který v loňské sezoně pomohl Kometě k bronzovým medailím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články