Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Máme před sebou nejtěžší a nejdůležitější krok, ví Jágr

Kladenští si zahrají baráž o extraligu. Hlavní cíl, který si Jaromír Jágr předsevzal, se tak přiblížil. Hokejová legenda ale dobře ví, že to nejtěžší je teprve před nimi.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Před Jágrem je nová výzva dotáhnout mateřský klub zpátky do nejvyššího patra českého hokeje. "Splnili jsme druhý krok, teď máme před sebou ten třetí, nejtěžší a nejdůležitější. Máme týden na to, abychom se připravili. Potom to začne. Dvanáct zápasů o všechno. Bude to hodně těžké. Beru to tak, že je to sport, může se stát cokoliv. Ale díky bohu, že máme tu šanci. A teď záleží jenom na nás, jak se jí chopíme," řekl Jágr.

Kladenští si baráž osahali už loni. Zraněný Jágr ji sledoval jen ze střídačky. Jeho tým skončil poslední. Této zkušenosti však hrající legenda nepřikládá velkou váhu. "Jsou tam teď úplně jiné týmy. My jsme jediní, kdo tam byl minulý rok. Těžko říct, co od toho čekat. Jak na tom budou týmy z extraligy, jak my a Budějovice. Uvidíme. Ještě jsme ale nic nevyhráli, náš cíl je dostat se do extraligy," zdůraznil Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Do baráže o extraligu se probojovaly Budějovice a Kladno

Výhoda je podle něho na straně extraligistů. "Mají výhodu v tom, že existuje malá šance, že se někdo zraní, protože nechávají klíčové hráče odpočívat. My jsme si naproti tomu prošli peklem. Tyhle dvě série vůbec nebyly jednoduché. Určitě jsme však na ten boj připravení. Uvidíme, kam nás to dostane," poznamenal Jágr.

Vítěznou vlnu, na níž se v této fázi sezony vezou prvoligové celky, nepovažuje za nikterak důležitou. "Nechci předbíhat. Sám jsem zvědavý na první zápas. Ale zase – je to jenom jedno utkání, bude to přitom měsíc pravdy. Hlavně se nesmíme z ničeho sesypat, když se nám to nepovede hned na začátku. To bude důležité," uvedl Jágr.

Herní projev týmu v play-off ho velmi potěšil. "Věřím, že máme čtyři kvalitní lajny. Obránci hráli výborně, gólman skvěle chytal. Ale teď nás čeká úplně jiný turnaj. Baráž je o něčem jiném. Jiná strategie, jiná taktika. Uvidíme," poznamenal Jágr.

Jaromír Jágr z Kladna před brankou Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Ofenzivu navíc táhne Tomáš Plekanec, který je nejproduktivnějším hráčem prvoligového play-off. "Samozřejmě jsme rádi, že ho máme. Před sezonou s tím nikdo nepočítal, že budeme mít takového hráče. Je důležitý na oslabení, na buly. To, že nahraje na góly a že je dá, to jsme čekali. Ale tady jsou hrozně důležité i ty další věci. A v baráži to bude ještě důležitější," řekl.

On sám si dnes na jihlavském ledě prožil před polovinou první třetiny krušnou chvilku. "Tam mě buď někdo zatáhl za nohu, nebo jsem šlápl někomu na hokejku. A řítil jsem se proti mantinelu. V tu chvíli jsem viděl minulost, současnost i budoucnost, a to všechno ve stejnou dobu. A 'manťák' se přibližoval," smál se Jágr. "Ani nevím, jak jsem to tam nakonec vytočil, ale dobře to dopadlo," dodal již vážně Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články