Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Malmö vzdorovalo, Třinec se nevzdal. Čtvrtfinále LM je odměnou

Třinečtí hokejisté si poprvé zahrají čtvrtfinále Ligy mistrů. Rozhodlo o tom těsné vítězství nad Malmö 2:1, které vystřelil v poslední minutě David Cienciala. Soupeřem Třince bude další švédský celek Brynäs, který uspěl proti Mannheimu (2:1).

Šimon Hrubec
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinec měl k dobru jeden gól a krátce po začátku zápasu svou pozici ještě vylepšil. Z úvodní aktivity vzešla vedoucí trefa Marcinka, který v sedmé minutě tečoval do branky Linhartovu dělovku od modré čáry. Pak ale vystrčil růžky i šestý celek švédské ligy a domácí akcie držel nad vodou zejména gólman Hrubec, který zlikvidoval možnosti Görtzovi a Stormovi.

Třinecký kouč Václav Varaďa dal příležitost i teprve šestnáctiletému útočníku Raškovi, který nabil na druhý gól Martinu Růžičkovi, ale soupeře po jeho střele zachránila tyčka. A více klidu nezajistili Slezanům ani Polanský s Adamským, jejichž pokusy zmařil Alsenfelt.

Malmö bylo v závěru stále dotěrnější a nebezpečnější. Výborně chytající Hrubec odolával 56 minut. Necelé čtyři minuty před koncem ho ale nechytatelnou střelou po individuální akci v oslabení překonal Bryggman. "Závěr byl hodně hektický. Byla obrovská škoda, že do toho plácl, ale naštěstí se to štěstí odrazilo k nám," řekl třinecký gólman Šimon Hrubec.

Když Chmielewski spálil sólový nájezd, třinečtí diváci zažívali při power play hostů infarktový závěr. Linhart nejprve minul prázdnou branku a z protiútoku málem vyrovnal Forsberg, ale nakonec zpečetil postup do čtvrtfinále střelou takřka přes celé hřiště do prázdné branky Cienciala.

"Je to nesmírně cenný postup, kterého si vážíme, protože jsme dvakrát za sebou porazili dva švédské celky, které jsou v jejich soutěži dobré a nahoře. Po tom, co jsme to uloupili u nich, podařilo se nám je obrat i u nás. Jsem plný dojmů," řekl Hrubec.

"Týmu musím poblahopřát, protože v tom programu, který máme, kluci zvládají zápasy výborně. Tomuto úspěchu jsme položili základ už v Malmö a doma jsme to jen potvrdili. Drželi jsme se plánu, jaký jsme si řekli před zápasem, a to vedlo k tomuto výsledku," řekl po utkání druhý trenér Třince Marek Zadina.

HC Oceláři Třinec - Malmö Redhawks 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Marcinko (Linhart, Irgl), 60. Cienciala (M. Kovařčík) - 57. Bryggman (Händemark). Rozhodčí: Iwert, Piechaczek (oba Něm.) - Špůr, Hynek (oba ČR). Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4782. První zápas: 2:1, postoupil Třinec.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Jank, Linhart, Bartko - Martin Růžička , M. Kovařčík, Chmielewski - Irgl, Marcinko, Mikulík - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Rákos, Svačina - Raška. Trenéři: Varaďa a N. Zadina.

Malmö: Alsenfelt - Warg, E. Andersson, Mäntylä, Lerby, J. Olsson, Arell, Mylläri - Bryggman, Händemark, Zaar - Görtz, Forssell, J. Olofsson - Haudum, Miele, Storm - Eklind, Ch. Forsberg, Rosdahl - Lennström. Trenéři: P. Andersson, Filander a J. Mattsson. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články