Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Malí hokejisté se ve Valašském Meziříčí učí \"kanadský\" hokej

Valašské Meziříčí - Do Valašského Meziříčí se sjeli mladí talentovaní hokejisté z celé Moravy a Slezska. Na zimním stadionu se učí hokejovým dovednostem spolu s některými bývalými hráči ze zámořské NHL. Malí hokejisté budou na soustředění trénovat až do pátku. Nenaučí se však jen dávat góly nebo rychleji bruslit, součástí kempu je totiž i společenská výchova.

Bojové klepání hokejek a vzhůru trénovat. Tak začal hokejový kemp mladých hokejistů. Do Valašského Meziříčí se jich sjelo více než šedesát. Je mezi nimi i deset mladých sportovců z místního hokejového celku Bobři. Hokeji většina z nich věnuje veškerý volný čas. "Pro děti je to výborné, protože mají možnost naučit se něco jiného, než s nimi trénujeme my," říká trenér Aleš Veselý.

Hlavním cílem hokejového kempu, který se ve Valašském Meziříčí koná už podruhé, je podle organizátorů získat hokejové dovednosti z kanadské hokejové školy. Při tréninku se klade velký důraz také na společenskou výchovu a názor na životní hodnoty. Bývalí hráči ze zámoří učí malé talenty přímo na ledě. "Brankář je příští Dominik Hašek, jsou to opravdu talentovaní chlapci," myslí si jeden ze zámořských lektorů Glenn "Chico" Reich.

"Vypadá to, že v tom kanadském stylu je lepší bruslení než u našich kluků," vysvětluje, proč na kemp pozvali bývalé hráče právě ze zámoří, trenér Aleš Veselý. Mladí hokejisté trénují na místním zimním stadionu, zázemí zajistila radnice. Tábor ve Valašském Meziříčí potrvá až do pátku 30. července.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články