Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Málek: Nesměli jsme polevit v soustředění. Zvládli jsme to perfektně

Výtečně zvládl svou reprezentační premiéru gólman Jakub Málek. Proti Švédsku ve Växjö zlikvidoval až na dvě všechny střely soupeře a podepsal se pod výhru 5:2. Po utkání pochválil spoluhráče, že ani po první třetině, kterou vyhráli 4:0, nepřestali plnit taktické pokyny.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Švédsko – Česko

"Bylo to úžasné. Tím, že jsme dali čtyři branky v první třetině, tak se pak hrálo o trošku lépe. Samozřejmě jsme se musel soustředit, protože byla možnost, že by kluci polevili, ale všechno dopadlo perfektně. Nejlepší, jaké to mohlo být," řekl Málek po prvním českém zápase na Turnaji Karjaly.

Jednadvacetiletý gólman Ilvesu Tampere poukázal na to, že i utkání, v nichž si jeho tým vypracuje rychle náskok, nejsou pro brankáře jednoduchá. "Je jasné, že druhý tým už nemá co ztratit a dá do toho všechno. Kdybychom pak například polevili, byl by to jiný fičák od Švédů. My jsme ale hráli pořád perfektně, plnili jsme pokyny od trenérů a díky tomu jsme vyhráli," řekl Málek.

Vydařený začátek byl podle odchovance Kroměříže i zásluha dobré přípravy. "Plnili jsme pokyny trenérů a byli jsme perfektně připraveni na zápas, dali jsme čtyři góly a byli v laufu. Pomohlo to celému týmu se nabudit. Mohli jsme hrát trochu v klidu a nemuseli mít stres na hokejkách. Šlo poznat, že kluci hráli ve velké pohodě," uvedl.

Málek předvedl důležité zákroky na začátku za stavu 0:0 i v samotném závěru. "Člověk musí být pořád připravený. Jak je větší rozdíl, tak je možné, že budou jezdit více a více," řekl Málek, jehož výkon po zápase vyzdvihl i trenér Radim Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články