Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Malátný Zlín má šanci se chytit proti neproduktivnímu Třinci

Praha - Předehrávaný souboj týmů, které se nacházejí jen těsně za první šestkou, zaručující účast ve čtvrtfinále play-off, načne dnes 43. kolo hokejové extraligy. Zlín v něm přivítá obhájce titulu z Třince a jeden ze soupeřů se do šestky minimálně do pátečního večera na úkor Vítkovic posune. Berani jsou za Ostravany jen o skóre, ale na Oceláře mají k dobru dva body, takže jim stačí i bod ze základní hrací doby. Třinec naopak potřebuje k přeskočení Vítkovic výhru po 60 minutách.

Zlín touží ukončit vleklou sérii nezdarů; z posledních devíti zápasů porazil s plným bodovým ziskem pouze Vítkovice, ze zbývajících osmi porážek už vydolovali svěřenci trenéra Rostislava Vlacha pouze další tři body. Na výsledkovou krizi doplatili Berani propadem v tabulce až na místa znamenající pouze účast v předkole play-off. "Nepříznivá série už musí jednou skončit. Byl bych rád, kdyby se nám podařilo uspět už v duelu proti Třinci. V přípravě jsme udělali maximum k dosažení dobrého výsledku," ujistil asistent trenéra Josef Turek.

V úterý zlínský tým kvůli odreagování absolvoval společnou večeři se zábavným programem, který vyplnil mimo jiné golf na trenažéru. "Akce měla hráčům pomoci oprostit se na chvíli od myšlenek na hokej," dodal Turek, který navzdory slabším výsledkům v sezoně vnímá obhájce titulu z Třince jako velmi kvalitního protivníka.

Zlínu nahrává fakt, že mistr v této sezoně v soubojích s ním trpí. Ze tří zápasů urval pouze jednu výhru na nájezdy a má už takřka komplex ze svého bývalého gólmana Luboše Horčičky, kterému dokázal dát v základní hrací době během této série jen tři góly.

Třinec zápasí s koncovkou

Třinec v době největší vřavy boje o play-off vůbec zápasí s koncovkou. Z uplynulých čtyř kol má průměr jediné vstřelené branky na utkání, ale i to mu stačilo na zisk pěti bodů. "V současné době mají Zlínští stejně jako my problém v zakončení, nechceme se však koncentrovat na soupeře. Je třeba se zaměřit především na vlastní hru a bude zapotřebí podat výkon na hranici svých možností. Chceme tam rozhodně uspět, protože od Zlína nás dělí jen dva body a v případě výhry je v tabulce přeskočíme," uvedl pro klubový web třinecký asistent Pavel Janků. Oceláři postrádají zraněné Semana a Hrabala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články