Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Makat a soustředit se jen na sebe, říká Krejčík a chce na páté MS

V národním týmu je nezkušenější. Hokejový reprezentant Jakub Krejčík z Dynama Minsk se přijel do Znojma poprat o účast na světovém šampionátu. Se sto jedním zápasem za repre a čtyřmi účastmi na mistrovství světa má zkušeností až až, ale jistotu, že přidá pátou, žádnou.

Jakub Krejčík
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

Do Minsku přišel hrát KHL až těsně před začátkem sezony. "Bylo to něco specifického, že jsem podepisoval smlouvu takhle pozdě. Stihl jsem jeden přípravný zápas a skočil rovnou do soutěže, Trvalo mi, než jsem si zvykl na herní vytížení," řekl Krejčík.

Do toho přišlo zranění a nucená pauza. "Takže klubová sezona byla všelijaká," bilancoval obránce, který za Minsk v KHL odehrál 29 zápasů bez vstřeleného gólu, ale se sedmi asistencemi. Do rámce nevydařené sezony zapadlo i účinkování v play-off KHL. Minsk vypadl s Petrohradem 0:4 na zápasy. "Bylo to hodně rychlé," usmál se hořce.

Zápasy play-off se hrály už v době, kdy Rusko napadlo Ukrajinu. "Soustředili jsme se na hokej a naše zápasy, moc jsme se toho nedověděli," naznačil Krejčík.

O to větší radost měl, když dostal pozvánku na sraz národního týmu. "Dnes to byl výživný trénink, týden jsem nebyl na ledě a bylo to znát," řekl Krejčík. Ani po vyřazení z KHL toho v Minsku moc nenatrénoval. "Napřed jsme chodili do posilovny, pak byli na ledě a hráli tři na tři, takže jsme si jen odfajfkovali splněné tréninky," poznamenal.

Do Česka přijel v úterý a dnes to bylo týden, co nestál na bruslích. Na znojemském ledě potkal spoustu nových tváří. "Některé z nich jsem viděl poprvé v životě, trénink měl velkou intenzitu, ale na hodnocení je času dost," nechtěl dělat závěry ze své první letošní reprezentační přípravy.

I Krejčík se zapojil do řad těch, kteří chválí angažování finského trenéra Kariho Jalonena. "Doufám, že to bude ku prospěchu, musíme myslet pozitivně, nic jiného nám nezbývá," řekl. Před téměř devíti lety se jejich cesty málem prolnuly. "Jalonen přišel do pražského Lva jako trenér, jenže tehdejší klub KHL mě poslal hrát do Sparty, takže jsme se nepotkali," zavzpomínal Krejčík.

I bez toho dobře ví, že u zkušeného kouče nebude mít žádnou protekci a místo v nominaci na šampionát ve Finsku si bude muset tvrdě vybojovat. "Záleží na výkonnosti a na tom, jak se trenér rozhodne. Ale přijel jsem s tím, abych předváděl to nejlepší, co ve mně je a doufám, že to vyjde," řekl účastník čtyř MS. "Nikdo nemá nic jistého, půjde to den ze dne. Musím makat a soustředit se jen na sebe," uzavřel Krejčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články