Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

MacLeodová po postupu: Stále jsem věřila, že dáme gól a zápas zlomíme

Kanadská trenérka ženské hokejové reprezentace Carla MacLeodová po vydřené výhře 1:0 nad Německem uvedla, že svému týmu neustále věřila. Rozhodující branku ve čtvrtfinále mistrovství světa vstřelila v 53. minutě obránkyně Daniela Pejšová. MacLeodová v rozhovoru na YouTube kanálu Českého hokeje konstatovala, že bylo postupem času jasné, že utkání bude o jedné úspěšné střele. Přímý přenos semifinále Kanada – Česko sledujte v neděli od 1:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih čtvrtfinále Česko – Německo

"Byl to skvělý zápas. Když se dostanete do čtvrtfinále mistrovství světa, čekáte, že proti vám nastoupí skvělý soupeř, a tím Německo bylo. Nastupovaly sebevědomé z prvního místa skupiny B a ukázaly, proč skončily první. Hrály tvrdě a podržela je brankářka," řekla MacLeodová.

Česko mělo střeleckou převahu, výrazné šance si ale nevytvářelo. Německá gólmanka Sandra Abstreiterová navíc chytala výborně. "Věřily jsme, že dáme gól a zápas zlomíme. Nakonec se nám to podařilo. Podaly jsme velmi odvážný výkon," pochválila bývalá vynikající obránkyně své svěřenkyně. "Stále jsme si říkaly, že musíme hrát jako tým, hrát pospolu. Že je to o jedné střele," podotkla MacLeodová.

Rozhodující moment přišel v 53. minutě, kdy se po přihrávce kapitánky Anety Tejralové prosadila střelou od modré čáry Pejšová. "Možná na střídačce byla vidět spousta energie a radosti, že to tam konečně spadlo. Musely jsme ale pokračovat v naší hře a držet se plánu. Nakonec se nám to vyplatilo," uvedla MacLeodová.

Německý výběr s Češkami v sezoně třikrát prohrál, v Utice ale favorizovanému soupeři v závěru zle zatápěl. Kapitánka Daria Gleissnerová v 55. minutě trefila tyč, po vyloučení Denisy Křížové navíc Německo zápas dohrávalo poslední tři minuty v přesilové hře. Necelou minutu i v šesti proti čtyřem.

"Ke konci už byly Němky zoufalé a neustále tlačily, předváděly spoustu energie. Náš úkol byl krotit je, zároveň jsme zblokovaly spoustu střel. Oba týmy předvedly to nejlepší," dodala MacLeodová.

Češky tak pod vedením kanadské trenérky postoupily potřetí za sebou na MS do semifinále, ve kterém se utkají s Kanadou. Jméno svého soupeře se ale hráčky dozvěděly až v hotelu. Kanada i USA totiž do semifinále postoupily až po nich.

Do semifinále půjde národní tým jako outsider. Kanaďanky ještě nikdy neporazil, v základní skupině s nimi prohrál jednoznačně 0:5. Zápas se uskuteční v neděli v 1:00 SELČ.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články