Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lvi vedou po blamáži v Písku již jen o dva body

Praha - Hokejisté Ústí nad Labem ve 40. kole první ligy poprvé v novém kalendářním roce nebodovali a po porážce 2:3 v Písku se jejich náskok v čele tabulky ztenčil na dva body. Druhý Chomutov dnes nezaváhal, v Benátkách nad Jizerou vyhrál 4:0.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Ústí porážkou navázalo na bodovou ztrátu z minulého kola, v němž udolalo předposlední Třebíč až po nájezdech. Jejich dnešní soupeř se dostal do dvoubrankového vedení v průběhu druhé části. Favorit ve třetí třetině snížil zásluhou Roda, ale v 56. minutě vrátil Píseckým náskok dvou branek Mrkvička. Hosté sice v power play opět stáhli na rozdíl jedné branky, ale na vyrovnání nedosáhli. Písek, který v minulém kole utrpěl doma šestigólový debakl od Chomutova, tak Ústí porazil podruhé v sezoně.

V Benátkách vstřelil úvodní branku v polovině první třetiny v přesilové hře chomutovský obránce Rutta. Dvě minuty před koncem úvodní části se prosadil nejproduktivnější hráč Severočechů Hruška. Ve druhé třetině Benátečtí vyrovnali hru, skórovat se jim ale nepodařilo. Naopak při své vlastní přesilovce ve 38. minutě inkasovali, když kuriózní gól přímo z buly vstřelil Sikora. Ve třetí třetině přidali hosté ještě jednu branku, když se v přesilovce trefil Hřebejk.

Třetí Olomouc začala v Kadani náporem a už ve 2. minutě díky Šlahařovi vedla. V 11. minutě srovnal Skořepa, který dorazil plachtící puk do branky hostů. Obrat domácí dokonali v závěrečných dvou minutách první třetiny, kdy Heřman a Stoklasa zvýšili na 3:1. V druhé třetině hosté snížili v první přesilovce v utkání zásluhou Hermana a v 38. minutě v další početní výhodě dokonce Marozs vyrovnal. Kadaň si však vítězství vzít nenechala a rozhodla čtyřmi góly v závěrečném dějství - dvakrát se trefil Charousek, jednou Szakal a Heřman, který svou druhou brankou v zápase zpečetil skóre.

Šumperk získal své první body v roce 2012 díky vítězství 6:2 nad Havlíčkovým Brodem, který přijel na sever Moravy s třemi výhrami v řadě. A byli to hosté, kteří díky gólům Švaňhala a Semoráda na přelomu první a druhé třetiny vedli. Rebelové však dobře rozjetý zápas ztratili především kvůli vlastní nedisciplinovanosti. Draci totiž ve třech po sobě jdoucích přesilovkách pokaždé skórovali a od té doby diktovali hru. Nakonec se i díky dvougólovým střelcům Holíkovi s Pláškem radovali z vysoké výhry.

Litoměřice udržely s Hradcem Králové tradici této sezony, podle níž ve vzájemných zápasech domácí týmy neprohrávají. Litoměřičtí sice prohrávali po gólu Kadlece, čistý hattrick Kafana však utkání otočil v jejich prospěch. Branky Tůmy a Záhorovského již pouze upravily výsledek na konečných 4:2.

Jihlavští hokejisté výhrou 5:2 nad Berounem ukončili šestizápasovou šňůru porážek. Na Horáckém zimním stadionu šli do vedení Medvědi, když 52 sekund před koncem první části využil přihrávku veterána Nedvěda střelou nad Novotného lapačku Poletín. V prostřední části si Dukla už počínala o poznání aktivněji a otočila skóre. V 29. minutě srovnal střelou nad Slipčenkův beton Maliník a o pět minut později se po přesilovkové souhře první útočné formace prosadil Hodek. Když ve 44. minutě překonal gólmana středočeského týmu Jeslínek a upravil na 3:1, berounské hokejisty to zlomilo a ve zbytku zápasu už nedokázali najít na dobře fungující defenzivu Dukly účinný recept.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články