Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lva bude trénovat Sýkora, na Spartu se vrací Jandač

Praha - Novým trenérem hokejistů Lva Praha v Kontinentální lize se stal Václav Sýkora, který doposud vedl Spartu. Extraligový klub, který stejně jako nováčka KHL vlastní Sportovní holding Praha, bude místo něj trénovat Josef Jandač. Kouč, který Spartu vedl v minulé sezoně, přitom na konci října předčasně skončil na střídačce Lva. 

"Hledali jsme dobrého trenéra pro tým Lva, který by měl zkušenosti s vedením mužstva v KHL. Pan Sýkora tohle splňuje. Přál si, aby za něj byla ve Spartě kvalitní náhrada, jen pod touto podmínkou by z týmu odešel. A pan Jandač tou kvalitní náhradou je," uvedl sportovní manažer holdingu Normunds Sejejs k netradiční rošádě.

Josef Jandač: "Měl jsem na rozhodnutí asi čtyři dny. Já byl pořád smluvně vázaný ve Lvu. Nabídky jsem měl, ale nechci je komentovat. Každé odvolání je nepříjemná věc. Já měl v té práci, kterou jsem odvedl, svědomí čisté, v tom to bylo pro mě jednodušší. Nabídka fungovat tu dál byla ze strany klubu férová. Pracoval jsem ve Spartě jen rok. Teď je situace ve Spartě dost krizová, bude záležet, jak to oba kluby uchopí, aby se Sparta z těch problémů dostala."

Jandač byl od týmu Lva odvolán ve čtvrtek 27. října po sérii sedmi porážek, mužstvo poté vedli dosavadní asistenti Jiří Kalous a Vitalij Karamnov. Pod jejich taktovkou získal Lev z domácích zápasů proti Novokuzněcku, Chabarovsku, Novosibirsku a Slovanu Bratislava čtyři body.

Sýkora převzal Spartu 3. října, kdy nahradil odvolaného Richarda Žemličku. Podařilo se mu sice následně zastavit sérii devíti porážek, i na začátku extraligové přestávky jsou ale Pražané poslední. Podařilo se jim ale vyhrát poslední čtyři domácí zápasy. Asistenti se u obou týmů nemění; Jandač bude spolupracovat s Janem Votrubou, Sýkora s Kalousem a Karamnovem.

Lev měl zájem například i o Vladimíra Růžičku, který ale zůstal ve Slavii. Volba padla na Sýkoru, který už v KHL působil v Petrohradu. Od sezony 2010/11 byl nejdříve asistentem Ivana Zanatty, od října do konce ročníku pak vedl ambiciózní klub jako hlavní kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenérská výměna Lva a Sparty

V extralize v minulých dnech sáhli ke změnám na trenérském postu v Liberci a Karlových Varech. Liberec odvolal Mariana Jelínka a spekulovalo se, že by jej mohli nahradit Jandač či Kalous, kteří ale nyní mají o další budoucnosti už jasno. V Karlových Varech skončil Vladimír Kýhos a mezi kandidáty na jeho nahrazení je údajně i Žemlička.

Václav Sýkora:"Před pár dny jsem byl seznámen s touto možností řešení s tím, že to není definitivní, ale jen myšlenka. Bylo to po odvolání Pepy Jandače od Lva. Definitivní rozhodnutí padlo včera večer. Ta zkušenost s KHL zase není tak velká, protože jsem tam působil jednu sezonu, ale samozřejmě vím o soupeřích. Styly se zase až tolik nemění, i když dochází k velké fluktuaci hráčů a trenérů. Ale myslím si, že to není to nejpodstatnější."

Sparta tak už sáhla k trenérské výměně podruhé v sezoně a pokusí se zvednout pod koučem, který ji v minulém ročníku dovedl k prvenství v základní části. "Pan Jandač převezme Spartu na tuto i na další sezonu. Vážíme si jeho práce, dobře zná českou extraligu, Spartu a její hráče. Jsme přesvědčení, že udělá se Spartou dobrou práci," doplnil Sejejs.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články