Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Los na OH: Čeští hokejisté se postaví Slovensku, Lotyšsku a Rusku

Vancouver – Česká hokejová reprezentace se příští rok v základní skupině na olympiádě ve Vancouveru utká s týmy Slovenska, Lotyšska a Ruska. Vyplývá to z hracího plánu turnaje, který dnes zveřejnila Mezinárodní hokejová federace. Zároveň bylo upřesněno, jaký bude systém klání, jehož účastníci nastoupí ve třech základních skupinách a během 13 dnů z nich vyjde vítěz.

Mezinárodní hokejová federace vymyslela pro olympijský turnaj netradiční systém. Podle něj budou všechny týmy po odehrání tří zápasů v základních skupinách seřazeny do tabulky. O pořadí přitom bude rozhodovat nejenom pozice v základní skupině, ale také počet získaných bodů, skóre, počet vstřelených branek a případně postavení v žebříčku IIHF.

Týmy na prvním až čtvrtém místě postoupí přímo do čtvrtfinále, týmy na pátém až dvanáctém místě se utkají o zbývající čtyři volná místa pro play off. Poté již bude turnaj pokračovat obvyklým způsobem – ze čtvrtfinále vzejnou čtyři semifinálisté, kteří se následně střetnou i ve finále a zápase o třetí místo.

Celý turnaj zahájí souboj hráčů USA se Švýcarskem, tedy týmů, které se utkaly v roce 1920 v prvním hokejovém duelu v rámci olympijských her. Američané tehdy v Antverpách vyhráli 29:0.

Osmadvacet ze třiceti zápasů mužského turnaje se uskuteční v domácí aréně Vancouveru Canucks pro 18 630 diváků.


Složení základních skupin:

A: Kanada, USA, Švýcarsko, Norsko
B: Rusko, Česko, Slovensko, Lotyšsko
C: Švédsko, Finsko, Bělorusko, Německo

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články