Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lítý boj o extraligu se přesouvá do Chomutova

Praha - Hokejisté Chomutova získali v baráži o extraligu díky jednomu vítězství v Mladé Boleslavi výhodu domácího prostředí na svoji stranu. Ve třetím a čtvrtém utkání před svými diváky se ji pokusí dvěma výhrami udržet. Dá se očekávat, že opět budou rozhodovat drobnosti.

Chomutovský kouč Jiří Doležal očekává za stavu 1:1 na zápasy stejný obraz hry jako v Mladé Boleslavi. "Budou zase rozhodovat maličkosti a to, jak to kluci zvládnou hlavami a herní disciplínou," uvedl Doležal. Výhry z mladoboleslavského ledu si váží, ale zároveň ji nepřeceňuje. "Pro další zápas to nic neznamená. Předpokládám, že bude vynikající kulisa, diváci poženou naše kluky dopředu a věřím, že doma ty zápasy zvládneme," řekl Doležal.

Na urputnou bitvu se připravuje i obránce Lukáš Pulpán, jenž si v play-off první ligy a baráži připsal v 19 zápasech 14 bodů (7+7). "Bude to vyrovnané, boj o každý metr ledu. Těší se na to celé město, věřím, že diváci nás hodně podpoří," uvedl Pulpán.

Druhý zápas Bruslařský klub otáčel ze stavu 0:2 po první třetině až k jednoznačné výhře 6:2. S mankem dvou proher v sérii by se Středočechům vyráželo do Chomutova mnohem hůře. I proto byla v trenérovi Petru Novákovi po skončení úvodní třetiny malá dušička.

"Asi by byla ve většině trenérů, bylo ale ještě hodně času na obrat," řekl Novák. "Hráči si sami něco od plic řekli, pak jsme tam přišli my a trošku to zklidnili. Myslím, že kluci byli nervózní a až přemotivovaní. Ukázalo se ale, že když chtějí a mají na své straně i štěstí, tak to prostě jde," pochvaloval si Novák. "Zápasy v Chomutově nebudou jiné. Celá série bude vyhecovaná a bude to hodně těžké," dodal.

Mladá Boleslav má tradiční cíl: v Chomutově alespoň jednou vyhrát

Autor hattricku ve druhém duelu Jaroslav Balaštík si přál, aby otočený zápas jeho tým nakopl do dalších bojů. "Uvidíme, s čím na nás vyrukuje Chomutov, alespoň jedno vítězství bychom si však rádi odvezli," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články