Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínovu se ve Zlíně tradičně nedaří, smůlu neprotrhl ani tentokrát

Zlín - Hokejisté Zlína porazili ve 40. kolo hokejové extraligy Litvínov 4:1. Obhájce titulu vedl, ale Berani rozhodli ve třetí třetině a naplno bodovali již počtvrté za sebou. Verva naopak počtvrté v řadě prohrála a na ledě svého soka neuspěla podvanácté po sobě.

Souboj dvou posledních mistrů začal bez jiskry, nebezpečnější byla snad jen možnost Hořavy, který byl sám před Kašíkem, ale nedokázal pořádně zakončit. Obrovskou šanci ke skórování měl v 15. minutě při přesilovce Martynek, do jeho dorážky do prázdné brány ale skočil Matějíček. Úvod prostředního dějství vyšel Vervě na výbornou: Reichel ještě z dobré pozice pálil mimo branku, poté však sporně poslal k zemi domácího obránce, díky čemuž se dostal ke gólové střele Hořava a otevřel skóre.

Za chvilku mohl zvýšit Trávníček, avšak zcela odkrytou branku Kašíka trefil jen zvenčí. A tak Zlínští vyrovnali, když pokus bez přípravy z hole Kotvana zastavila až síť. Vedení si mohli Severočeši vzít zpět při čtyřminutové přesilovce, jenže šanci si nevytvořili. A tak zase mohli trestat domácí, Šťastného nahození se ale zastavilo na brankové čáře. V poslední sekundě druhé části měl gól na hokejce Pavelka, místo do prázdné brány ale puk poslal na tyč.

I třetí třetina mohla začít brankou Litvínova, jenže puk si po několika odrazech nakonec cestu do branky nenašel. Když Zlínští nevyužili početní výhodu, hosté se pustili zase do útoku - pokus obránce černožlutých zastavil domácí brankář bravurně lapačkou. Následovala černá minuta pro Litvínov. Nejprve pokus Řezníčka v 52. minutě pohotově dorazil Říčka, načež ani ne za minutu na 3:1 zvyšoval po asistenci Bukartse, jenž tak bodoval již ve dvanáctém zápase v řadě, Petr Holík, když doslova dotlačil puk pár centimetrů za brankovou čáru.

Odevzdaní Severočeši se už na nic nezmohli, v závěru ani nesáhli k power play a nevybrali si oddechový čas. Domácí se ale přesto prosadili, sedm sekund před koncem si pohrál s Janusem a gólově zakončil Říčka. Zlín si tak dokráčel pro svou devátou domácí výhru v řadě, Litvínov naopak svou sérii, kdy ve Zlíně nevyhrál už přes šest let, dále natahuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Litvínov

PSG Zlín - HC Verva Litvínov 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 27. Kotvan (F. Čech), 52. Říčka (Roman Vlach, Řezníček), 53. P. Holík (Bukarts), 60. Říčka (P. Holík) - 22. M. Hořava (Piroš). Rozhodčí: Hradil, R. Čech - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4480.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Litvínov: Janus - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička, Frolo - Duda, Gerhát, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, Reichel, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Juraj Jurík (Zlín): "Po první dvě třetiny náš výkon nebyl úplně optimální; jenom díky štěstí a brankáři Kašíkovi jsme byli ve hře. V poslední části jsme zredukovali hru na tři pětky, mužstvu se zlepšil pohyb, důraz a taky se k nám přiklonilo štěstí. Dnes asi nevyhrál lepší tým, ale šťastnější, to k tomu však patří."

Radim Rulík (Litvínov): "Věděli jsme, že Zlín má velice dobrou formu a je v poslední době snad nejlepší tým, co se počtu bodů týče. Byl favoritem, my jsme dvě třetiny odehráli celkem slušně, ovšem rozhodla chyba v obranném pásmu v poslední třetině, kdy jsme dostali druhý gól. Pak se Zlín nabudil a přidal další branky."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články